The Kitchen (2019)


Ελληνικός τίτλος: Χελς Κίτσεν -Οι βασίλισσες του εγκλήματος

Κόμικ περιπέτεια των Warner/New Line/DC Vertigo, σε σκηνοθεσία Άντρεα Μπέρλοφ, με τους Μελίσα ΜακΚάρθυ, Τίφανυ Χάντις, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμναλ Γκλήσον, Τζέημς Μπατζ Ντέηλ, Μπράιαν ντ'Άρσυ Τζέημς, Μάργκο Μάρτιντέηλ.

Χελς Κίτσεν, Νέα Υόρκη, δεκαετία 1970. Όταν οι σύζυγοί τους, όλοι μέλη της ιρλανδικής μαφίας, συλλαμβάνονται κατόπιν επιδρομής του FBI, τρεις γυναίκες οφείλουν να ζήσουν με τα ψίχουλα που η μαφία τούς δίνει κάθε μήνα. Απροστάτευτες και ειδικά με την πεθερά της μίας, και "βασίλισσας" της γειτονιάς, να τις αντιπαλεύεται, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αναλάβουν οι ίδιες τις "εισπράξεις", προσφέροντας προστασία με τον δικό τους τρόπο. Καθώς το ς δίκτυό τους γιγαντώνεται, έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τους "δικούς" τους ανθρώπους, οι οποίοι πλέον χάνουν λεφτά εξαιτίας τους, αλλά και τους "γείτονες" της ιταλικής μαφίας που τους προτείνουν μια ανίερη συμμαχία. 

Βασισμένη στην ομότιτλη μίνι σειρά κόμικ της Vertigo του 2014, η ταινία είναι μια αξιοπρεπής και διασκεδαστική περιπέτεια, που μάλιστα μπορεί να κομπάζει για το πολύ καλό καστ που έχει συγκεντρώσει στους πρώτους και δεύτερους ρόλους. Δεν κάνει καμιά μεγάλη ανατροπή ούτε θα την αποκαλούσε κανείς "σπουδαία" ταινία, αλλά ήμαρτον πλέον με την ανάγκη μας μόνο για σπουδαίες ταινίες. Μια χαρά περιπέτεια είναι, ωραιότατα περνάς, λίγο ξεφουσκώνει στο φινάλε (περιμένεις μακελειό αλλά δεν γίνεται αυτό ακριβώς για το οποίο σε έχει προϊδεάσει), ωραιότατες οι τρεις πρωταγωνίστριες (στη μανιέρα τους, όμως) και εν γένει είναι ένα καλοστημένο και με ένταση φιλμ δράσης, κάπως παλαιάς κοπής, αλλά τίμιων προθέσεων και προδιαγραφών.Δεν έκανε γκελ πουθενά στον κόσμο, αλλά να είστε σίγουροι πως αν του δώσετε την ευκαιρία, θα σας αποζημιώσει.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)