Secret History of Comics (2017)


Ελληνικός τίτλος: Η άγνωστη ιστορία των κόμικς

Μίνι σειρά ντοκυμανταίρ 6 επεισοδίων του AMC, δημιουργία του Ρόμπερτ Κέρκμαν για τις ιστορίες, τους ανθρώπους και τα περιστατικά που μεταμόρφωσαν τον κόσμο των βιβλίων κόμικ.

Ο δημιουργός του "Walking Dead"αφηγείται σε έξι διακριτά κεφάλαια τις μεγάλες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας των κόμικ. Από τους απροσάρμοστους που δημιούργησαν τη Marvel και την άγνωστη -όσο και πικάντικη- ιστορία για τη γέννηση της Wonder Woman, η σειρά ταξιδεύει στις δοκιμασίες του Σούπερμαν, στις δύο ανεξάρτητες εταιρείες εναλλακτικών ηρώων (Milestone & Image), ενώ αφιερώνει και ένα ολόκληρο επεισόδιο στη Νέα Υόρκη, την πόλη των ηρώων και πώς αυτοί (φανταστικοί και υπαρκτοί) βίωσαν την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου. Με πλούσιο οπτικό αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα και στελέχη της αγοράς, αλλά και ένα πρωτοποριακό τρόπο γυρίσματος, η σειρά όχι μόνο είναι ένας μικρός θησαυρός για τους geeks, αλλά και μια ενδιαφέρουσα πηγή πληροφόρησης για τον ενδιαφερόμενο μελετητή. Πέραν των δημιουργών (συγγραφέων και σκιτσογράφων), εμφανίζονται στην κάμερα ο Σταν Λη, η Πάτυ Τζένκινς, η Λίντα Κάρτερ, η Γκαλ Γκαντό, ο Κέβιν Σμιθ, η Φλάμκε Γιάνσεν, ο Τζ. Κ. Σίμμονς, η Μισέλ Ροντρίγκεζ και ο Τοντ ΜακΦαρλέην.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα ντοκυμανταίρ, θα βρείτε το σχετικό αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)