American Horror Story: Apocalypse (2018)


Φτάσαμε ήδη στον 8ο κύκλο της σειράς ανθολογίας τρόμου του δικτύου FX, σε παραγωγή της FOX πλέον, δημιουργία πάντοτε των Ράυαν Μέρφυ και Μπραντ Φάλτσουκ. Σάρα Πώλσον, Κάθυ Μπέητς, Ήβαν Πήτερς, Αντίνα Πόρτερ, Έμμα Ρόμπερτς, Τσεγιέν Τζάκσον, Μπίλλυ Άιχνερ, Τζέσσικα Λανγκ, Ταΐσα Φαρμίγκα και Φράνσις Κόνρόυ λαμβάνουν θέσεις μεταξύ άλλων για να αφηγηθούν τούτη εδώ τη νέα ιστορία για την Αποκάλυψη, το τέλος του κόσμου και την έλευση του Αντίχριστου. 

Μόνο που το πράττουν έχοντας στα χέρια τους ένα χαώδες σενάριο που πάει κι έρχεται πίσω-μπρος στον χρόνο, αλλάζοντας διαρκώς το ύφος της ιστορίας ενώ προσπαθεί να συνδέσει (γιατί άραγε;) τον τρέχοντα κύκλο επεισοδίων με κάποιους από τους παλαιότερους. Το εγχείρημα δεν έδειξε να δουλεύει ως τελικό αποτέλεσμα και έτσι μολονότι η σειρά ξεκινά εφιαλτικά ως μεταφυσική ιστορία επιβίωσης εντός των καταφυγίων, μετά τις πυρηνικές βόμβες που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, λίγο αργότερα έρχεται ο Αντίχριστος τον οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μάγισσες από το "Coven", τον τρίτο κύκλο της σειράς και γενικά όλο αυτό μοιάζει τόσο ασύνδετο κόντρα σε όλη αυτήν την προσπάθεια να συνδεθούν οι μεταξύ τους ιστορίες, που τελικά δεν σε ενδιαφέρει και πολύ. Προσθέστε και ένα άλλα αντί άλλων τελευταίο επεισόδιο και σίγουρα έχετε την πιο αδύναμη σαιζόν της σειράς. Το θέμα είναι ότι μετά τα πρώτα δύο εξαιρετικά και ατμοσφαιρικά επεισόδια, δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί έκαναν αυτό που έκαναν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)