Men in Black: International (2019) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Οι άνδρες με τα μαύρα: Παγκόσμια απειλή

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρυ Γκρέυ, με τους Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ρέηφ Σπωλ, Έμμα Τόμσον, Λίαμ Νήσον, Λωράν Μπουρζουά, Λάρρυ Μπουρζουά και τη φωνή του Κουμάιλ Ναντζιάνι.

Ως μικρό παιδί, είχε μια μια συγκλονιστική στενή επαφή τρίτου τύπου που της άλλαξε τη ζωή και που την έκανε να θέλει να εντοπίζει εξωγήινους. Σήμερα, η εμμονή της αυτή την έκανε να περάσει την πόρτα της σούπερ μυστικής οργάνωσης "Άνδρες με τα Μαύρα", όπου πλέον αναλαμβάνει δράση ως Πράκτωρ Μ, στο Λονδίνο, και μάλιστα στο πλευρό του γοητευτικού αλλά απρόβλεπτου Πράκτορα Η. Όταν δύο αλλαζόμορφοι εξωγήινοι δολοφονούν έναν εξωγήινο αριστοκράτη, ενώ ένα όπλο μαζικής καταστροφής απειλεί την ύπαρξη του ίδιου μας του πλανήτη, οι δύο πράκτορες πρέπει να πολεμήσουν τον κίνδυνο που εκπροσωπεί η "Κυψέλη" αλλά και έναν προδότη μέσα στην ίδια τους την οργάνωση. 

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το πλέον αχρείαστο sequel της σαιζόν, αλλά τελικά υπήρξε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και μια από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες του εν γένει αδιάφορου καλοκαιριού του 2019. Διατηρώντας το κωμικό τέμπο-σήμα κατατεθέν των άλλων ταινιών, αυτή η νέα ιστορία των ΜΙΒ μάς συστήνει ένα νέο δίδυμο δράσης και ένα νέο περιβάλλον, ενόσω παραμένει πιστό στον μύθο. Τέσα Τόμπσον και Κρις Χέμσγουορθ δένουν απόλυτα στο πανί, με τον δεύτερο μάλιστα να αποκαλύπτει σε κάθε του ταινία ένα έμφυτο κωμικό ταλέντο και μια λεπτή ειρωνεία. Εντάξει, μπορεί το στυλ που ακολουθεί να μοιάζει από φιλμ σε φιλμ, όμως δεν παύει να γοητεύει καθώς τσαλακώνει με τον τρόπο αυτό και την εξωτερική του εμφάνιση. Σεναριακά, η ταινία τρέχει με απλοϊκούς ρυθμούς, που όμως δεν απογοητεύουν καθώς όλο μαζί (αν συνυπολογίσουμε και την οικονομία που εμφανώς έκανε η Sony στα ψηφιακά εφφέ) παραπέμπει σε μια αισθητική b movie επιστημονικής φαντασίας, γεγονός που δουλεύει υπέρ της. Πρόκειται για μία αμιγώς ψυχαγωγική ταινία που δεν κοροϊδεύει, με χιούμορ, έξυπνους διαλόγους, δράση και μια συνολικά fun διάθεση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)