Τελευταία πτήση (1978)


Αισθηματικό δράμα της Greka Film σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα, με τους Νίκο Γαλανό, Ελένη Ερήμου, Μαρίνα Χαρίτου, Γρηγόρη Βαφιά, Τζόλη Γαρμπή.

Ο τραγικός έρωτας ενός πιλότου της Ολυμπιακής για μια αεροσυνοδό που μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο. Γυναικάς και καλοπερασάκιας ο Τέλης Έξαρχος βρίσκει τον δάσκαλό του στο πρόσωπο της Έλλης Μακρή για την οποία πιστεύει πως είναι η γυναίκα με την οποία θα μπορούσε επιτέλους να φτιάξει τη ζωή του. Απένεντί του όμως βρίσκει τη δική της απροθυμία για δεσμεύσεις, αφού από υπερηφάνεια δεν επιθυμεί να του φορτωθεί στις δύσκολες τελευταίες μέρες της.

Καλών προθέσεων μελόδραμα σε παραγωγή του Μιχάλη Λεφάκη, που με την Greca Film τότε πήγε να καλύψει το κενό στον mainstream ελληνικό κινηματογράφο, χωρίς όμως να αποφύγει μεταγενέστερα και τις ολίγον πιο ξεπέτες των '80s. Στην προκειμένη περίπτωση ο Δαδήρας χειρίζεται κατά το δυνατόν καλύτερα τόσο το σενάριο της Κικής Σεγδίτσα που πάσχει από αναμφισβήτητες μεγαλοστομίες αλλά και την τηλεοπτική αισθητική της παραγωγής. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως το αποτέλεσμα έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Η δε τελευταία σκηνή μένει πάντα στο μυαλό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)