In the tall grass (2019)


Ελληνικός τίτλος: Στα ψηλά χορτάρια

Ταινία τρόμου του Netflix σε σκηνοθεσία Βιντσέντζο Νατάλι, με τους Πάτρικ Γουίλσον, Λέυλα Ντε Ολιβέιρα, Έηβερυ Γουίτεντ, Γουίλ Μπούι Τζούνιορ, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Ρέητσελ Γουίλσον.

Η Μπέκυ και ο Καλ, δυο αδέλφια που ταξιδεύουν οδικώς στο σπίτι της θείας τους στο Σαν Ντιέγκο, ώστε η έγκυος Μπέκυ να γεννήσει μακριά από τον βίαιο σύντροφό της, κάνουν μια στάση που θα τους γυρίσει τον κόσμο τούμπα. Έξω από μια εκκλησία στη μέση του πουθενά ενός επαρχιακού δρόμου, ακούν μια φωνή παιδιού να καλεί σε βοήθεια, μέσα από ένα χωράφι με ψηλά χορτάρια. Χωρίς να ξέρουν ακόμα τι θα κάνουν, ακούγεται και η φωνή της μητέρας του παιδιού που του λέει να μην φωνάξει κανέναν. Ανήσυχοι, μπαίνουν τελικά στο χωράφι, αλλά χωρίζονται και συνειδητοποιούν πως με κάθε βήμα που κάνουν βρίσκονται τελικά όλο και πιο μακριά ο ένας από τον άλλον, λες και οι αποστάσεις δεν παίζουν κανέναν ρόλο μέσα σε αυτό το χωράφι με τα ψηλά χορτάρια.

Μια νουβέλα του Στήβεν Κινγκ και του γιου του, Τζο Χιλ, μετατρέπεται σε "βιντεοκλαμπάδικη" ταινία τρόμου που δεν δικαιολογεί τη διάρκειά της. Η ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί επεισόδιο μιας σειράς τύπου "Ζώνη του Λυκόφωτος" εδώ ξεχειλώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς να μπορεί να αποφύγει τις διαρκείς επαναλήψεις που πολύ σύντομα αρχίζουν να κουράζουν. Είναι αλήθεια πως ξεκινά πολύ ατμοσφαιρικά, ενώ το γύρισμα προκαλεί ένα αίσθημα αγωνίας και φόβου, αλλά άπαξ και ψιλοκαταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει, παύεις και να ενδιαφέρεσαι, αφού κάθε νέα σκηνή μοιάζει με την προηγούμενη. Ιδιαίτερη μνεία πάντως οφείλουμε στη φωτογραφία και στον ήχο της ταινίας που εντείνουν το κλειστοφοβικό περιβάλλον αυτού του κολασμένου λαβύρινθου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)