Miss Fisher's Murder Mysteries (3 Σαιζόν, 2012-2015)

 

Ελληνικός τίτλος: Τα φονικά μυστήρια της κας Φίσερ

Αστυνομική σειρά του ABC Αυστραλίας, δημιουργία των Ντεμπ Κοξ και Φιόνα Ήγκερ, με τους Έσσι Ντέηβις, Νέηθαν Πέητζ, Άσλεϊ Κάμμινγκς, Χιούγκο Τζόνστόουν-Μπερτ, Ρίτσαρντ Μπλάι.

Έργα, φόνοι και ημέρες της αριστοκράτισσας ιδιωτικής ντετέκτιβ Φράυν Φίσερ, στη Μελβούρνη των χρόνων του '20, όπως τα φαντάστηκε στη σειρά βιβλίων της η συγγραφέας Κέρρυ Γκρήνγουντ. 

Δροσερή, ψυχαγωγική τηλεόραση στα καλύτερά της, με μια αθωότητα στην παραγωγή που είναι τόσο καλοδεχούμενη μέσα στον ζόφο και το άγχος των σημερινών σειρών. Από τη μια είναι τα λαμπερά '20s που φαντάζουν έτσι μακρινά αλλά πολύ φροντισμένα στην αναπαράστασή τους, κι από την άλλη η όψη της ίδιας της σειράς που θυμίζει BBC του '70, λες και απέτισαν με την κ. Φίσερ φόρο τιμής στους κλασικούς βρετανούς ντετέκτιβ της τηλεόρασης. Ενδεχομένως αυτή ακριβώς η "βιντεΐλα" της εικόνας να ξενίζει σήμερα, όμως ενισχύει αυτήν την αθωότητα της όψης και της αντίληψης που ανέφερα πιο πριν. Πολύ γοητευτική η Έσσι Ντέηβις στον ρόλο της σαγηνευτικής, ατίθασης και ανυπάκουης κ. Φίσερ που σηκώνει τα (μεταξωτά και πανάκριβα) μανίκια της για να επιλύσει με αφοσίωση την κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει. Το μυστήριο είναι τις περισσότερες φορές καλοστημένο με τον δολοφόνο να αποκαλύπτεται αναπάντεχα (α λα Άγκαθα Κρίστι) την τελευταία στιγμή και με το απαραίτητο χιούμορ να εξισορροπεί το σκοτάδι του κάθε εγκλήματος. Λειτουργικό το σύνολο του καστ και στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, με το αέναο φλερτ μεταξύ της ντετέκτιβ και του αστυνόμου να κρατά πάντοτε σε εγρήγορση τους ήρωες και τους θεατές. Οι δε λάτρεις των κοστουμιών θα βρεθούν στον δικό τους μικρό παράδεισο. Η σειρά παίχτηκε με επιτυχία στην Αυστραλία, αγοράστηκε από 172 χώρες, ενώ κάποια στιγμή την ανέβασε και το Netflix στην πλατφόρμα του. Ολοκληρώθηκε μετά από 3 σαιζόν και 34 επεισόδια συνολικά.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)