Love and Monsters (2020)


Ελληνικός τίτλος: Έρωτας και τέρατα

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας των Netflix/Paramount/eOne σε σκηνοθεσία Μάικλ Μάθιους, με τους Ντύλαν Ο'Μπράιεν, Τζέσικα Χένγουικ, Μάικλ Ρούκερ, Νταν Γιούινγκ.

Ένας τεράστιος μετεωρίτης κατευθύνεται προς τη Γη. Πύραυλοι που εξαπολύονται από όλα τα κράτη τον διαλύουν προτού χτυπήσει την επιφάνεια του πλανήτη. Τα χημικά που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα σε τεράστιες ποσότητες από τους πυραύλους προκαλούν μεταλλάξεις στα ψυχρόαιμα πλάσματα που αναπτύσσονται σε τεράστιες διαστάσεις και προκαλούν τον θάνατο του 95% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι επιζήσαντες διαμένουν σε υπόγεια καταφύγια, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους καθημερινούς κινδύνους για την αναζήτηση τροφής. Ο Τζόελ Ντώσον, πέραν όλων αυτών, αντιμετωπίζει και τον ερωτικό του πόνο για την Έιμι, την κοπέλα που ήταν έτοιμη να τον αγαπήσει τη στιγμή που τα τέρατα επιτέθηκαν, 7 χρόνια νωρίτερα. Σήμερα ο Τζόελ μιλά με την Έιμι που βρίσκεται σε ένα διαφορετικό καταφύγιο μέσω ασυρμάτου, όμως αποφασίζει το απονενοημένο: να διασχίσει με τα πόδια τα 135 χλμ. που τους χωρίζουν για να πάει να τη βρει και να την ξανακερδίσει.

Διασκεδαστικότατη περιπέτεια με τέρατα (και έρωτα), από αυτές τις απενεχοποιημένες, τις ανάλαφρες, που σου επιτρέπουν να περνάς καλά χωρίς ποτέ να σε προσβάλλουν ή να σε υποτιμούν. Ταλαιπωρημένη παραγωγή και αυτή από τον Covid-19, ήταν αρχικά να βγει στα σινεμά, αλλά βρέθηκε μετά από αναμονή ενός έτους σε υπηρεσίες on demand στις ΗΠΑ και στο Netflix για τον υπόλοιπο κόσμο. Η μεγάλη αποκάλυψη του φιλμ είναι ο νεαρός πρωταγωνιστής της, ο Ντύλαν Ο'Μπράιεν, που είναι η επιτομή του "τόσο όσο", με αποτέλεσμα να κάνει ένα τεράστιο γκελ. Τόσο γοητευτικός όσο χρειάζεται ώστε να μην γίνεται απρόσιτα όμορφος, τόσο φύτουλας όσο απαιτούν οι συνθήκες του ρόλου αλλά ταυτόχρονα εν δυνάμει αποφασιστικός και παράτολμος ήρωας, τόσο "παιδί" όσο και τελικά ο άντρας ο σωστός. Το σενάριο, καθώς αναπτύσσεται ως περπατητό road movie αφήνει ανοιχτά πάντοτε τα ενδεχόμενα για εκπλήξεις και απρόσμενες συναντήσεις, ο σκυλάκος που τον ακολουθεί είναι έρωτας μεγάλος και τα υποψήφια για Όσκαρ οπτικά εφφέ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, απεικονίζοντας πιστευτά και αληθοφανή τέρατα. Με σωστές δόσεις χιούμορ που δεν εκτροχιάζονται ποτέ προς χοντράδα μεριά, η ιστορία γίνεται οικεία ακόμα και σε όσους σε πρώτη ανάγνωση δεν θα κάθονταν να δουν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τέρατα. Έχει κάτι το προσιτό και το οικείο όλο αυτό που εν τέλει σε κερδίζει και σε αφήνει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)