Over the Moon (2020) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Φεγγάρι, σού 'ρχομαι

Κινούμενα σχέδια του Netflix σε σκηνοθεσία Γκλεν Κην, με τις φωνές των Κάθυ Ανγκ, Ρόμπερτ Τζ. Τσίου, Φιλίπα Σου, Κεν Τζεόνγκ, Τζων Τσο, Σάντρα Ο.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η μικρή Φέι Φέι παραμένει συντετριμμένη από την απώλεια. Μοναδική της παρηγοριά παραμένει ο πατέρας της με τον οποίο μοιράζονται αναμνήσεις. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως εκείνος ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τη μητέρα της με μια άλλη γυναίκα, η Φέι Φέι ξεκινά για ένα απίστευτο ταξίδι στο φεγγάρι, όπου σύμφωνα με τον θρύλο που της εξιστορούσε η μαμά της, κατοικεί η λυπημένη πριγκίπισσα Τσανγκ. 

Πρόκειται περί μιας γλυκύτατης ταινίας που θα συναρπάσει αναμφισβήτητα τα παιδιά, την ίδια στιγμή που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους και τους θεατές μεγαλύτερης ηλικίας. Κι αυτό, γιατί πολύ απλά τα έχει όλα: παραμυθένια υπόθεση, αξιολάτρευτους χαρακτήρες, μελωδικά και λειτουργικά μουσικά νούμερα και ίσως την πιο λαμπερή -κυριολεκτικά- εικόνα που έχετε δει σε ταινία κινουμένων σχεδίων. Από τη στιγμή που η δράση μεταφέρεται στο φεγγάρι, η οθόνη εκρήγνυται από χρώματα, με όλα αυτά τα πανέμορφα και ολοζώντανα φλούο πλασματάκια να λάμπουν από μέσα τους με έναν τρόπο μαγικό και πρωτόγνωρο. Είναι πραγματικά ασύλληπτης ομορφιάς και τεχνικής τελειότητας η δουλειά που έχει γίνει στους φωτισμούς με ένα τελικό αποτέλεσμα αλλόκοσμο και εκτυφλωτικό, όπως θα έπρεπε άλλωστε να είναι ένας μαγικός κόσμος στο φεγγάρι. Διόλου τυχαία άλλωστε δεν είναι και η υποψηφιότητα της ταινίας για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων, που σε συνέχεια της υποψηφιότητας του "Κλάους -Το μυστικό των Χριστουγέννων" στην περσινή τελετή, καθιστά το Netfix έναν σημαντικό παίχτη και στην κατηγορία του animation. Το μέγεθος της σημασίας στη λεπτομέρεια που δόθηκε από τους δημιουργούς στην ταινία επιβεβαιώνεται από την πρόσληψη χορογράφου που επιμελήθηκε τα μουσικά νούμερα αλλά και της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Γκούο Πέι για τις τουαλέτες της πριγκίπισσας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)