Διαγωγή... μηδέν! (1949) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Σκάνδαλα στο παρθεναγωγείο

Κομεντί της Ανζερβός, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φιλίππου και Μιχάλη Γαζιάδη, με τους Έλλη Λαμπέτη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Ντίνο Ηλιόπουλο, Φραγκίσκο Μανέλλη, Λέλα Πατρίκου, Σπύρο Πατρίκιο, Δήμο Σταρένιο.

Σε ένα επαρχιακό γυμνάσιο, οι ερωτοδουλειές δίνουν και παίρνουν, με επίκεντρο πρωτίστως μια μαθήτρια, την Μπίλιω. Με αυτήν είναι ερωτευμένοι τόσο ένα παλικάρι του χωριού αλλά και ο καθηγητής της, που για να την έχει δίπλα του, της βάζει όλο τιμωρίες ώστε να μένει μαζί του στα διαλείμματα στην αίθουσα. Με τον καθηγητή, όμως, είναι ερωτευμένη και μία συνάδελφός του στο σχολείο, η οποία για να τον εκδικηθεί τον βγάζει βούκινο, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί ο πατέρας της κοπέλας που είναι και Πρόεδρος της Κοινότητας. Με δική του παρέμβαση, ο καθηγητής μετατίθεται ενώ στη θέση του ζητά να προσληφθεί αυστηρά γυναίκα. Όταν η νέα καθηγήτρια φτάνει στο σχολείο, κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως είναι ο ερωτευμένος καθηγητής μεταμφιεσμένος. 

Πρωτόλειο φιλμ του μεταπολεμικού ελληνικού σινεμά, σε μια χρονιά που είχαν γυριστεί μόλις 8 ταινίες. Απλοϊκό στη σύλληψη και στην εκτέλεσή του, έχει αναμφισβήτητα ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και κάποιες χαριτωμένες σκηνές, πρωτίστως χάρη στους καλούς πρωταγωνιστές του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)