Άλλος... για το Εκατομμύριο! (1964) (A/M)



 



Κωμωδία της εταιρείας Αφοι Ρουσσόπουλοι, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Μίμη Φωτόπουλο, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Ελένη Ανουσάκη, Σταύρο Παράβα, Μαρίκα Κρεββατά, Βασίλη Αυλωνίτη. 

Ο Σάββας είναι ένας τίμιος υπάλληλος ταμείου σε μια μεγάλη εταιρεία, που όλοι στην οικογένειά του πιέζουν να καταχραστεί λεφτά -να τα "δανειστεί" για λίγες μέρες, αν θέλουμε να ακριβολογούμε. Ο αδελφός της γυναίκας του για να στήσει μπίζνα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και η αδελφή της για να δώσει προίκα στον αρραβωνιαστικό της. Τα πράγματα σκουραίνουν, όταν το αφεντικό του τού εμπιστεύεται 1 εκατ. Δρχ., προτού αναχωρήσει για ένα σημαντικό ταξίδι στο εξωτερικό. 

Κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου "Ο τελευταίος τίμιος", των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβειου Βασιλειάδη, οι οποίοι γράφουν και το σενάριο της ταινίας. Έξυπνο και χαριτωμένο το κείμενο, δίνει την ευκαιρία στους ηθοποιούς να βγάλουν χιούμορ μέσα από τις ερμηνείες τους, αλλά η παραγωγή είναι τόσο φτωχή που χαντακώνει την ταινία. Το σύνολο διασώζεται από τους πρωταγωνιστές και τη σκηνοθετική ματιά του Λάσκου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)