Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966) (Α/Μ)


Κωμωδία της TV Films, σε σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου και Ντίνου Ηλιόπουλου, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Κατερίνα Γιουλάκη, Έφη Ροδίτη, Περικλή Χριστοφορίδη, Ερρίκο Κονταρίνη. 

Ένας επιθεωρητής στα λεωφορεία παίρνει την άδειά του και ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για διακοπές. Εκεί, κάποιοι επιτήδειοι στον Οργανισμό Εξυπηρετήσεως Κοινού τον περνούν κατά λάθος για τον Οικονομικό Επιθεωρητή που έχουν μάθει πως στέλνουν τα κεντρικά για έλεγχο βιβλίων. Καθώς ο Οργανισμός είναι τίγκα στη λαμογιά, του προσφέρουν χρήματα για να υπογράψει τα ψεύτικα βιβλία, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι δωροδοκούν τον λάθος άνθρωπο. 

Είναι, λέει, διασκευή του θεατρικού "Ο επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ, ο οποίος αν ζούσε παίζει και να τους είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς πρόκειται για παραγωγή-ξεπέτα που ώρες-ώρες δεν έχει την παραμικρή λογική. Η εμπλοκή του Ντίνου Ηλιόπουλου στους διαλόγους και τη σκηνοθεσία υποθέτω πως αποτελούσε προσπάθειά του να σώσει τα άσωστα, αλλά και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αν έχει κάποια αξία η ταινία είναι τα εξωτερικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη της εποχής που προσφέρουν αρχειακές εικόνες της πόλης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)