Πειραιάς, ώρα 7.30 (1967) (Α/Μ)



Αισθηματικό δράμα σε σκηνοθεσία Νίκου Αβραμέα, με τους Κάκια Αναλυτή, Ερρίκο Μπριόλα, Λαυρέντη Διανέλλο, Ρία Δελούτση, Ίλυα Λιβυκού, Παμφίλη Σαντοριναίου. 

Μια φτωχή κοπέλα που πουλάει κουλούρια στο λιμάνι του Πειραιά, γνωρίζεται τυχαία με έναν εφοπλιστή που την ερωτεύεται κεραυνοβόλα για την αφοπλιστική της ειλικρίνεια. Επιχειρηματικές υποχρεώσεις, όμως, τον αναγκάζουν να παντρευτεί την κόρη ενός άλλου εφοπλιστή, στον οποίο η εταιρεία του χρωστά χρήματα. 

Αντιλαμβάνεσαι τι θα δεις με το που ξεκινά η ταινία (αν εξαιρέσεις το ντιπ αψυχολόγητο τραγούδι του Σάκη Παπανικολάου μετά τους τίτλους έναρξης), αλλά για μελό το παραδέχεσαι ότι το πάει καλά. Κι επειδή σε πάμπολλες ταινίες του ελληνικού σινεμά είχαμε ξεχάσει και τα αυτονόητα, η συγκεκριμένη έχει και μοντάζ στις διαλογικές σκηνές, και πολλαπλές λήψεις, και ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες -όχι πάντοτε σωστές, αλλά τουλάχιστον είναι εμφανές πως είχε γίνει περισσότερη δουλειά από ό,τι σε κάποιες άλλες που οι ηθοποιοί έπαιζαν ολόκληρες σκηνές, φάτσα μπροστά στην ακίνητη κάμερα. Εκεί που πας, όμως, να πεις καλή κουβέντα, τυφλοί βρίσκουν το φως τους, η κουλουροπώλις γίνεται βεντέτα του τραγουδιού και τα τραγούδια δίνουν και παίρνουν για να γεμίζει η ώρα, αφού από τη μέση και μετά η ταινία δεν έχει απολύτως τίποτα νέο να πει. Άλλωστε, στις αφίσες, οι παραγωγοί υπόσχονταν "μουσικοχορευτικό υπερθέαμα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)