Η ωραία των Αθηνών (1954) (Α/Μ)


Κομεντί της Finos Film, σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου, με τους Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Σταυρίδη, Σπεράντζα Βρανά, Γκέλυ Μαυροπούλου, Σταύρο Ξενίδη.

Ο κύριος Ζάχος, μπερμπάντης, γεροντοπαλίκαρο αλλά και πρόεδρος του Ηθικοπλαστικού Σωματείου "Πνεύμα και Ηθική", κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία από έναν θείο του. Εκεί που πάει να χαρεί για τη μεγάλη του την τύχη, σκάει μύτη και η απαραίτητη προϋπόθεση στη διαθήκη, καθώς για να γίνουν τα χρήματα δικά του πρέπει να παντρευτεί τη σπιτονοικοκυρά τού εκλιπόντως, τη δεσποινίδα Αριστέα. Πανικόβλητος, καθώς η γεροντοκόρη είναι προχωρημένης ηλικίας και κακάσχημη, ο Ζάχος προσπαθεί να την πασάρει στους δύο νοικάρηδες που έχει, τάζοντάς τους κι ένα σημαντικό ποσό εάν δεχθούν. 

Υπήρξε η ταινία που ουσιαστικά έκανε πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου, στον κλασσικό ρόλο της άσχημης (είτε αφελούς, είτε καπάτσας) γυναίκας που επανέλαβε αργότερα πολλές φορές. Μεγάλη επιτυχία στην εποχή της αλλά και εμβληματικός τίτλος για τη βιβλιοθήκη της Finos, η "Ωραία των Αθηνών" διακρίνεται για το χιούμορ της, τις σπιρτόζικες ερμηνείες αλλά και για δύο πολύ μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού που ο Γιώργος Μουζάκης είχε γράψει για την ταινία: τη "Βαλίτσα" σε στίχους Γιώργου Γιαννακόπουλου και το "Μάμπο το μπραζιλέιρο", σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)