Όμορφες μέρες (1970)



Δραματική κομεντί της ΣΑΚΕ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου, με τους Αλεξάνδρα Λαδικού, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Βίλμα Κύρου, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Τζώρτζη, Χαριτίνη Καρόλου, Αλέκο Αλεξανδράκη.

Μια μυστηριώδης γυναίκα που κρύβει κάποιο μυστικό, αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι της στην Πάτμο. Επιχειρηματίας που αποφάσισε να αφήσει για λίγο πίσω τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, γίνεται σταδιακά φίλη με τους κατοίκους, μαθαίνει για τις ζωές τους και αποφασίζει να τους βοηθήσει ουσιαστικά, χωρίς όμως κανείς να το γνωρίζει. Την ίδια στιγμή, ζει τον έρωτα στο πλευρό ενός γοητευτικού άντρα που τη φλερτάρει, οι σκοποί του οποίου, όμως, δεν είναι αυτοί που φαίνονται. 

Η επιτομή του ό,τι νά'ναι ή του λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου, σε μια ταινία που όταν τη σκέφτηκαν φαινόταν καλή, κι όταν τη γύρισαν βγήκε αυτό που βγήκε. Διότι, δεν ήξεραν ούτε πώς ήθελαν να τους βγει. Ηθογραφία; Δράμα; Κομεντί; Τουριστικό φιλμ του ΕΟΤ; Εδώ, οι αθεόφοβοι το διαφήμιζαν ως μιούζικαλ επειδή είναι τίγκα στο τραγούδι για να περνά η ώρα. Ομολογουμένως, αυτό παίζει να είναι και το πιο ενδιαφέρον σημείο της ταινίας, καθώς τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού -με πρώτο και καλύτερο το "Μη μου μιλάς γι' αγάπη"- είναι ομολογουμένως παράδεισος, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)