The wife (2017)


Ελληνικός τίτλος: Η σύζυγος

Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Μπγιορν Λ. Ρούνγκε, με τους Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράυς, Μαξ Άιρονς, Κρίστιαν Σλέητερ. 

Ένα τηλεφώνημα από τη Στοκχόλμη ανακοινώνει στον συγγραφέα Τζο Κάστλμαν πως επελέγη για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, γεγονός που σηματοδοτεί τη μέγιστη αναγνώριση μιας ήδη επιτυχημένης καριέρας, αλλά και την αντίστροφη μέτρηση για τη σχέση του με τη σύζυγό του. Ενόσω οι ημέρες της τελετής απονομής πλησιάζουν, το παρελθόν έρχεται επικίνδυνα στο φως, ένας κίτρινος συγγραφέας ψάχνει να βρει σκάνδαλα που θα δώσουν τροφή στη λαϊκίστικη βιογραφία που σχεδιάζει να γράψει και οι οικογενειακές ισορροπίες διαταράσσονται.

One woman show για την Γκλεν Κλόουζ που με μια ερμηνεία λεπτών αποχρώσεων και μεγάλης εσωτερικής έντασης κάνει την ταινία εντελώς προσωπική της υπόθεση και την κατατάσσει στις πολύ ενδιαφέρουσες της χρονιάς. Προσωπικό της είναι όλο αυτό το επίτευγμα και κανενός άλλου, αφού η ίδια η ταινία δεν είναι από αυτές τις μεγάλες και τις σπουδαίες... Ένα μικρού βεληνεκούς φιλμ είναι, με ενδιαφέρουσα ίντριγκα, ακαδημαϊκά γυρισμένο και πολύ ασφαλές ως προς την προσέγγισή του, όμως έχει ρόλο. Και τι ρόλο! Ρολάρα! Οπότε εκεί σκάει μύτη η Γκλεν Κλόουζ και το απογειώνει. Προσέξτε την στη σκηνή που ο σύζυγός της λαμβάνει το Νόμπελ. Παίξτε τη σκηνή σε αργή κίνηση στο μυαλό σας και δείτε πώς από το ακίνητο και ανέκφραστο σχεδόν πρόσωπό της περνά όλη της η ζωή, ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Σπουδαία ηθοποιός.

Επειδή, όμως όλο το βάρος πέφτει επάνω της, ας μην αδικήσουμε και τον Τζόναθαν Πράυς, ο οποίος είναι εξ ίσου σπουδαίος στον ρόλο του επιτυχημένου και διάσημου συγγραφέα, καθώς με την ερμηνεία του και το ειδικό του βάρος στη οθόνη γίνεται ένας ουσιαστικά συμπληρωματικός χαρακτήρας στο παζλ της ιστορίας και όχι απλά ο ατακαδόρος που κάνει τον ρόλο της συζύγου να λάμψει. Μάλιστα, με το ένστικτό του θεωρώ πως ο Πράυς προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ουσία στην προσωπικότητα του συγγραφέα από όση τού δίνει το ίδιο το σενάριο που μοιάζει να μένει στην επιφάνεια. Αποτελεσματικός ο Κρίστιαν Σλέητερ στον ρόλο του βιογράφου, συμπαθής και "φάτσα" ο Μαξ Άιρονς στον ρόλο του γιου, στη δεύτερη κατά σειρά συνεργασία του επί την οθόνης με την Γκλεν Κλόουζ μετά τους "Δέκα ύποπτους για φόνο".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)