Jason Bourne (2016)


Ελληνικός τίτλος: Τζέισον Μπορν 

Περιπέτεια της Universal, σε σκηνοθεσία Πωλ Γκρήνγκρας, με τους Ματ Ντέημον, Τόμυ Λη Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Βενσάν Κασέλ, Τζούλια Στάιλς.

Ο Τζέησον Μπορν καταδιώκεται ακόμα μία φορά από τη CIA, καθώς η Νίκυ Πάρσονς, μία πρώην πράκτορας που τον είχε βοηθήσει στο παρελθόν, είναι έτοιμη να αποκαλύψει τις κρυφές επιχειρήσεις της υπηρεσίας. Με αρχεία κατεβασμένα από τον κεντρικό σέρβερ που περιλαμβάνουν πληροφορίες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα, πρέπει τώρα να σταθούν αντιμέτωποι με το επιτελείο του διευθυντή της CIA που τους καταδιώκει για να τους σκοτώσει.

Καλοστημένη περιπέτεια, και μάλιστα με μια εξαιρετική εισαγωγική σεκάνς καταδίωξης στην Αθήνα που όμως δεν είναι η Αθήνα αλλά η Τενερίφη! Η ταινία συνεχίζει με τους καλούς της ρυθμούς και τη φροντισμένη παραγωγή της την παράδοση των προηγούμενων φιλμ, όμως δεν μπορείς παρά να της διακρίνεις μια δόση κόπωσης και μια κάποια έλλειψη πρωτοτυπίας. Δηλαδή, εντάξει, σε πόσες ταινίες θα κυνηγάει η CIA τον Μπορν; Είναι το στοιχείο της έκπληξης που λείπει από αυτό το εδώ το κεφάλαιο του κινηματογραφικού σήριαλ, που όμως αποζημιώνει τουλάχιστον με τη δράση και τη διαρκή του ένταση. Πέραν αυτών, όμως, μοιάζει πολύ αδύναμο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)