Big Sky (2020)


Αστυνομική σειρά των 20th Television/Α+Ε Neworks, δημιουργία του Ντέηβιντ Ε. Κέλλυ, με τις Κάθρυν Γουίνικ, Κάιλι Μπένμπερι.

Όταν δύο νεαρά κορίτσια εξαφανίζονται καθ' οδόν για τη Μοντάνα, η τέως σύζυγος και τέως αστυνομικός Τζένυ Χόυτ αναγκάζεται να συνεργαστεί με την ερωμένη του συζύγου της, ιδιωτική ντετέκτιβ Κάσι Ντιούελ, ειδικά αφού χάνονται τα ίχνη και του Κόντυ κατά διάρκεια των ερευνών.

Σαν τα παλιά, καλά αστυνομικά σήριαλ, τα ορθόδοξα, το "Big Sky" μολονότι ενδιαφέρον και εν γένει καλογυρισμένο, μυρίζει λίγο ναφθαλίνη, ειδικά μάλιστα μετά τη μέση της σαιζόν και το διάλειμμα που υπήρξε ανάμεσα στα δύο μέρη. Απειλητική και ιντριγκαδόρικη η έναρξη (μολονότι απογοητεύεσαι από το φινάλε του πιλότου, με δεδομένη την ντε φάκτο κατάργηση του ερωτικού τριγώνου), η σειρά ξεκινά πολλά υποσχόμενη, λουσμένη στον κίνδυνο και τη διαστροφή της βλαχιάς της Μοντάνα, με ανθρώπους επικίνδυνους που όμως προσεύχονται πάντοτε πριν από το φαγητό. Στη διαδρομή όμως αρχίζει να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της, χωρίς ποτέ να αγκαλιάζει τη σκοτεινιά που περιγράφει -εντάξει, μεταδίδεται από ανοικτό δίκτυο, άρα υπάγεται σε περιορισμούς, αλλά και πάλι... Ειδικά μάλιστα όταν στο δεύτερο μέρος της σαιζόν ξεκινά και αυτή η δεύτερη ιστορία που τρέχει παράλληλα με τη βασική, η σειρά νιώθεις πως εκτροχιάζεται ή πως παρακολουθείς τη δεύτερη σαιζόν χωρίς να έχει τελειώσει η πρώτη, όμως αυτά παθαίνεις όταν παραγγέλνεις επιπλέον επεισόδια μεσούσης της χρονιάς. Με αυτά και με εκείνα πάντως, το ABC έδωσε το πράσινο φως και για δεύτερη περίοδο, και ευτυχώς δηλαδή, αφού το κεντρικό στόρυ μένει στον αέρα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)