Den som dræber - Fanget af mørket (2019)


Ελληνικός τίτλος: Darkness: Those Who Kill

Αστυνομική σειρά του Viaplay, δημιουργία της Ίνα Μπρουν, με τους Νάταλι Μαδουένιο, Κένεθ Μ. Κρίστενσεν, Τομπίας Σάντλεμαν, Σίνιε Έγκχολμ Όλσεν.

Η 17χρονη Γιούλι αγνοείται εδώ και έξι μήνες, χωρίς το παραμικρό ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό της, με τον επιθεωρητή Γιαν Μίκελσεν που ηγείται της υπόθεσης, απελπισμένο και ανίκανο να δώσει μια απάντηση στη μητέρα της. Όμως, όταν βρίσκει το πτώμα μιας κοπέλας κοντά στην ηλικία της Γιούλι, την ίδια στιγμή που μια τρίτη απαγάγεται, αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια της ειδικού στα προφίλ εγκληματιών Λουίζ Μπέργκστάιν. Κυνηγημένοι από τον χρόνο, αλλά και από την ίδια τους τη ζωή, οι δύο συνεργάτες θα πρέπει όχι μόνο να μαντέψουν την επόμενη κίνηση του άγνωστου απαγωγέα αλλά να μπορέσουν να μπουν μέσα στο μυαλό του προτού να είναι πλέον πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική, καλογυρισμένη και γεμάτη αγωνία αστυνομική σειρά από τη Δανία, με οκτώ καλογραμμένα επεισόδια και ένα φροντισμένο πρωταγωνιστικό κουαρτέτο. Όχι τόσο "ποιος το έκανε" αφού τον ένοχο τον γνωρίζουμε (σχεδόν) όσο "πώς θα τον πιάσουμε", το στόρυ εξελίσσεται γύρω από τα θύματα αλλά και τον χαρακτήρα των βασικών ηρώων, χωρίς ποτέ να φλυαρεί, αλλά και ούτε να φωνάζει, αφού τα πάντα γίνονται στο ημίφως και με αυτή τη γνώριμη παγωνιά στην έκφραση των Σκανδιναβών. Το ίδιο παγερή μα βαθύτατα συναισθηματική η φωτογραφία που ώρες-ώρες σε ανατριχιάζει, ενώ η μουσική ακούγεται υποβλητική και εφιαλτική, ενισχύοντας την ένταση και τις ανατροπές μέχρι το φινάλε. Εξαιρετική φάτσα ο Κένεθ Μ. Κρίστενσεν που κάποιες στιγμές νιώθεις πως κουβαλάει το βάρος του κόσμου στους ώμους του.

Υποψήφια για Βραβείο Ρόμπερτ (Ακαδημία Κινηματογράφου της Δανίας) Καλύτερης Σειράς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)