Need for Speed (2014) (3D)


Περιπέτεια των Touchstone/Dreamworks σε σκηνοθεσία Σκοτ Βω, με τους Άαρον Πωλ, Ντόμινικ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Ράμι Μάλεκ, Μάικλ Κήτον, Ντακότα Τζόνσον, Χάρισον Γκίλμπερτσον.

Παγιδευμένος από παλιό του συνεργάτη για τον θάνατο ενός καλού του φίλου, ο Τόμπυ Μάρσαλ, μηχανικός αυτοκινήτων και ερασιτέχνης οδηγός ταχύτητας, κάνει δυο χρόνια φυλακή από όπου αποφυλακίζεται με αναστολή αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, παίρνει πάλι στα χέρια του το ταχύτερο αυτοκίνητο που είχε φτιάξει στο συνεργείο του και αναζητά τον τρόπο να λάβει μέρος σε έναν κρυφό αγώνα ταχύτητας, φτιαγμένο για μεγάλα γκάζια και μεγάλα στοιχήματα, γνωστό ως ΝτεΛέον. Για τον ίδιο το τρόπαιο θα είναι η εκδίκηση για τον θάνατο του φίλου του και η δυνατότητα να καθαρίσει το όνομά του.

Ξεκινάς να βλέπεις ταινία που βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδι και θεωρείς πως ξέρεις τι να περιμένεις. Όμως, όχι εδώ, αφού οι δημιουργοί της ταινίας πήραν την υπόθεση (κυριολεκτικά) πολύ στα σοβαρά. Πάρα πολύ, όμως... Αλήθεια. Οπότε, το αποτέλεσμα τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού και η ταινία στέκει αμήχανη μεταξύ κυνηγητών, ταχύτητας και δράματος και το κοινό όμως την αντιμετώπισε με την ίδια αμηχανία, αφού οι φαν της αμιγούς δράσης και του -καλοδεχούμενου στο είδος αυτό- χαβαλέ απογοητεύτηκαν, ενώ οι "σοβαροί" της είχαν γυρίσει εκ προοιμίου την πλάτη. Αμήχανος την παρακολούθησα και εγώ αφού από τη μία άλλα περίμενα και άλλα έβλεπα, και από την άλλη πόσο δυστυχισμένο να αντέξεις τον Άαρον Πωλ (τον οποίο συμπαθώ τα μάλα) να κυκλοφορεί σε όλη την ταινία με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα και διαρκώς σφιγμένα από την ευθύνη και τη στενοχώρια. Ήθελε άλλο ζύγισμα όλη η ταινία εξ αρχής και από ό,τι φαίνεται ο μοναδικός που κατανόησε αυτό το ζύγι είναι ο Ντόμινικ Κούπερ ο οποίος δείχνει να τον διασκεδάζει τον ρόλο του και να τον μπολιάζει με αυτό το κάτι παραπάνω του απενοχοποιημένου χαβαλέ που ανέφερα πριν και που μια ταινία σαν το "Need for speed" εννοείται πως χρειάζεται. Και λίγη δράση παραπάνω. Πάντως, οι όποιες σκηνές με αυτοκίνητα υπάρχουν είναι εξαιρετικά γυρισμένες (το 3D βοηθά αρκετά) και μάλιστα με την ελάχιστη δυνατή χρήση υπολογιστών. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)