Palmeras en la nieve (2015)


Ελληνικός τίτλος: Φοίνικες στο χιόνι

Δραματική ταινία της Film Factory σε σκηνοθεσία Φερνάντο Γκονζάλες Μολίνα, με τους Μάριο Κάσας, Αντριάνα Ουγκάρτε, Μακαρένα Γκαρσία, Αλαίν Χερνάντεζ, Μπέρτα Βάσκεζ, Ντζέντζε Απάλι, Ντανιέλ Γκράο.

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Κλάρενς βρίσκει ένα κομμάτι μιας επιστολής που της προκαλεί μεγάλες απορίες για το παρελθόν της οικογένειάς της, και ειδικότερα για τον αδερφό του πατέρα της, τον Κίλιαν. Αναζητώντας απαντήσεις, ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί της στο παρελθόν, στην Ισπανική Γουινέα, όταν ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίσει σε έναν τόπο απώλειας και πόνου.

Μπεστεσελεριά τρίωρης σχεδόν διάρκειας, σαν αυτές της δεκαετίας του '80, με εξωτικά τοπία, κρυφούς έρωτες, αποικιοκράτες, σκλάβους, εργάτες και ένα ιστορικό πλαίσιο να χρησιμεύει ως καμβάς. Μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία υπήρξε και το βιβλίο της Λουζ Κάμπας, με αναπόφευκτη τη μεταφορά του και στον κινηματογράφο. Πρόκειται για μεγάλη σχετικά παραγωγή, λαμπερή και πλούσια και με ένα καστ εξίσου λαμπερό και οικείο που σε κάνει να νοιάζεσαι τους ήρωες και το δράμα τους. Στο σενάριο, όμως χωλαίνει το φιλμ, με όχι και τόσο επιτυχή τη σύνδεση του τώρα με το τότε, με τις σκηνές του παρόντος μάλιστα να τις εισπράττεις ως παρεμβατικές στην πολύ πιο ενδιαφέρουσα ίντριγκα των χρόνων του '50. Συγκινητικοί, όμορφοι και δραματικά ρομαντικοί, οι "Φοίνικες στο χιόνι" θα μπορούσαν να είχαν δουλευτεί περισσότερο στις λεπτομέρειες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν προσφέρουν αυτήν την απενοχοποιημένη, ολίγον Άρλεκιν, ψυχαγωγία που υπόσχονται. 5 υποψηφιότητες για Γκόγια, κέρδισε τα 2 (Σκηνογραφία και Τραγούδι).

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις δραματικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)