The Croods: A New Age (2020) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Οι Κρουντς 2 -Νέα Εποχή

Κινούμενα σχέδια των Universal/Dreamworks σε σκηνοθεσία Τζόελ Κρώφορντ, με τις φωνές των Νίκολας Κέητζ, Έμμα Στόουν, Ράυαν Ρέυνολντς, Κάθρην Κήνερ, Πήτερ Ντίνκλατζ, Κλόρις Λήτσμαν.

Αναζητώντας ακόμα ένα μέρος όπου θα μπορεί να εγκατασταθεί με σχετική ασφάλεια, έπειτα από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο υπερ-προστατευτικός πάτερ φαμίλιας Γκρουγκ οδηγεί την οικογένειά του στο άγνωστο. Στον δρόμο τους συναντούν τον Γκάυ, ο οποίος περιδιαβαίνει κι αυτός μόνος του τις ερημιές, ύστερα από τον θάνατο των γονιών του, ψάχνοντας να βρει τον τόπο του "Αύριο". Το κεραυνοβόλο του ειδύλλιο με την Επ δεν αφήνει σε ησυχία τον πατέρα της τον Γκρουγκ, που είναι μονίμως αντίθετος σε κάθε αλλαγή και σε οτιδήποτε δεν αποφασίζει ο ίδιος, την ίδια στιγμή που η γνωριμία τους με την "προχώ" οικογένεια των Μπέτερμαν θα προκαλέσει αναπάντεχα και επικίνδυνα γεγονότα -το ότι ο Γκρουγκ δεν μπορεί να αντισταθεί στις μπανάνες, επίσης δεν βοηθάει την κατάσταση.

Πολύ διασκεδαστική και έξυπνη είχα βρει και την αρχική περιπέτεια αυτής εδώ της πρωτόγονης οικογένειας, οπότε οφείλω να ομολογήσω πως και το sequel ουδόλως με απογοήτευσε. Έχει σενάριο μωρέ, κι αυτό τα λέει όλα, καθώς και η ιστορία περνά τα μηνύματά της περί ανεκτικότητας και εξέλιξης (εντός και εκτός εισαγωγικών) και οι διάλογοι είναι δουλεμένοι στην ατάκα, με αποτέλεσμα γάργαρο γέλιο, ειδικά δε από τους ενήλικες θεατές στην αίθουσα. Ως αποτέλεσμα, η ταινία δουλεύει με την εικόνα της (που είναι πανέμορφη και με εξαιρετικά χρώματα) και τον -ας πούμε- slapstick χαρακτήρα της για τα παιδιά μικρής ηλικίας, την ίδια στιγμή που με το χιούμορ και τους αστείους διαλόγους της απευθύνεται εξαιρετικά και στα μεγαλύτερα παιδιά. Το computer animation είναι υψηλότατου επιπέδου, αισθητικής και λεπτομέρειας, ενώ η "κάμερα" κινείται με απόλυτη φυσικότητα στον χώρο, προσδίδοντας μοναδικό ρεαλισμό σε όλα όσα εκτυλίσσονται στην οθόνη, ενώ οι χαρακτήρες είναι υπέροχα σχεδιασμένοι, τόσο καρτούν και τόσο ρεαλιστικοί όσο απαιτεί το παραμύθι. Καθώς δε παρακολούθησα τη μεταγλωττισμένη εκδοχή, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές, τόσο για την απόδοση στα Ελληνικά όσο και για τις ερμηνείες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)