Chamboultout (2019)


Ελληνικός τίτλος: No filter

Κομεντί της Gaumont σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβαίν, με τους Αλεξάντρα Λαμύ, Ζοζέ Γκαρσιά, Μικαέλ Γιουν, Μεντί Σαντούν, Ανν Μαριβέν, Μισέλ Βιγιερμόζ.

Η Μπεατρίς γιορτάζει την κυκλοφορία του βιβλίου της, στο οποίο περιγράφει το ατύχημα του άντρα της του Φρεντερίκ που του στέρησε την όραση. Την ίδια στιγμή όμως τον έχει μετατρέψει σε άνθρωπο που το μυαλό του είναι μονίμως στο φαγητό και που δεν μπορεί να φιλτράρει τα λόγια του, με αποτέλεσμα να μην γίνεται πάντα αρεστός με όσα λέει. Το ίδιο δυσάρεστη όμως τείνει να γίνει στον περίγυρό της και η Μπεατρίς, καθώς οι ιστορίες που αφηγείται στο βιβλίο της για φίλους και συγγενείς, παρ' ότι με αλλαγμένα τα ονόματα, δεν φαίνεται να τους βρίσκουν πολύ σύμφωνους.

Χαριτωμένη ιδέα που δεν καταφέρνει όμως να εξελιχθεί και σε ολοκληρωμένη ταινία, καθώς το σενάριο από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται ενώ καταφεύγει και σε κωμικές υπερβολές που μοιάζουν εκτός ύφους. Βλέπετε, η κεντρική ιδέα κρύβει και μια πίκρα από πίσω της, αφού η ηρωίδα μας καλείται να σταθεί μεν στο πλευρό του άντρα της που αγαπά, αλλά που πλέον δεν είναι ο άνθρωπος που έχει αγαπήσει. Εξίσου συγκινητικές είναι και κάποιες από τις αντιδράσεις φίλων και συγγενών ως προς την περιγραφή τους στο βιβλίο (τουλάχιστον έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι), όμως έρχονται αυτές οι πλακίτσες και χαλάνε το κλίμα. Πάντως, επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ καλό καστ ηθοποιών, το σύνολο σώζεται από την παρουσία τους και από αυτήν την έμφυτη αντίληψη του κωμικού τέμπο που τους διακρίνει.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ
Για περισσότερες κομεντί, κλικ  εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)