Jumanji: The Next Level (2019) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Jumanji -Η επόμενη πίστα

Περιπέτεια φαντασίας της Columbia σε σκηνοθεσία Τζέηκ Κάσνταν, με τους Ντουέην Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Κάρεν Γκίλαν, Νικ Τζόνας, Ακουαφίνα, Ντάννυ ΝτεΒίτο, Ντάννυ Γκλόβερ, Κόλιν Χανκς, Ρόρυ ΜακΚαν.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και οι τέσσερις φίλοι που βίωσαν την περιπέτεια της ζωής τους στο Τζουμάντζι, έχουν πλέον αποφοιτήσει από το Λύκειο και ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του. Με τις γιορτές να πλησιάζουν, ετοιμάζονται όλοι να ξαναβρεθούν στην πόλη τους για τα Χριστούγεννα, μόνο που ο Σπένσερ δεν δείχνει να είναι και στα καλύτερά του. Όταν δεν εμφανίζεται στην προγραμματισμένη συνάντησή τους, οι άλλοι τρεις τον αναζητούν στο σπίτι του, για να ανακαλύψουν πως τελικά επέστρεψε στο παιχνίδι μόνος του, αφού εκεί νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του -ή για να ακριβολογούμε, με το άβατάρ του.

Δεν έχεις πολλά να πεις για αυτό εδώ το sequel το οποίο παραμένει απόλυτα πιστό στην πρώτη ταινία, τόσο σε ύφος, όσο και σε στόρυ. Άλλωστε, παρά τη χλιαρή κριτική υποδοχή, η ταινία δεν τα πήγε άσχημα εν γένει, τουλάχιστον στο κοινό που απευθύνεται, οπότε οι δημιουργοί της δεν είχαν τον παραμικρό λόγο να πειράξουν τη συνταγή. Άρα, τι έχουμε εδώ; Έχουμε μια επανάληψη όλων των συστατικών που ξέρουμε και γνωρίζουμε, εντός του πλαισίου μιας νέας ιστορίας στο Τζουμάντζι (ενδεχομένως ένα τσικ καλύτερη από την πρώτη και πιο εξωτική), δυο-τρεις πίστες που μοιάζουν σαν να βγήκαν όντως από βιντεοπαιχνίδι για κονσόλα της εποχής (το κυνηγητό με τις στρουθοκαμήλους και οι κρεμαστές γέφυρες), φροντισμένα και εντυπωσιακά οπτικά εφφέ, κάποια πετυχημένα αστεία και ένα μάτσο όχι και τόσο πετυχημένα. Η προσθήκη του "παππού" Ντάννυ ΝτεΒίτο και του κολλητού του Ντάννυ Γκλόβερ λειτουργεί στην ιστορία και στο χιούμορ, αλλά εφόσον τους βλέπουμε μέσα από τα άβαταρ του παιχνιδιού δεν τους απολαμβάνουμε όσο θα έπρεπε. Παρ' όλα αυτά, το φινάλε της ιστορίας των δύο συγκεκριμένων χαρακτήρων είναι βαθύτατα συγκινητικό και ως προς τη σύλληψη και ως προς την εκτέλεση. Εάν επαληθευθεί δε και η μεταξύ των τίτλων τέλους σκηνή, πάμε και για τρίτο μέρος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)