Οικογένεια Παπαδοπούλου (1960) (Α/Μ)



Εναλλακτικός τίτλος: Βοήθεια... με παντρεύουνε!

Ηθογραφική κομεντί της Κύκλος Φιλμ σε σκηνοθεσία Ροβήρου Μανθούλη, με τους Κάκια Αναλυτή, Ορέστη Μακρή, Παντελή Ζερβό, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανο Ληναίο, Θόδωρο Τριανταφυλλίδη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Φωκά, Θανάση Βέγγο, Ντίνο Ηλιόπουλο.

Και έτσι ξαφνικά, ο νεαρός οικονομικός διευθυντής μιας εταιρείας, ο Αλέξης Βρανάς, ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, γειτόνισσά του και γραμματέα στην επιχείρηση όπου ερεγάζεται. Έλα όμως που τόσο ο θείος του όσο και ολόκληρη η οικογένεια Παπαδοπούλου αντιτίθενται στον έρωτά τους. Απελπισμένοι και οι δυο, βρίσκουν έναν αναπάντεχο σωτήρα στο πρόσωπο του καλού φίλου, καθηγητή Μηνά Καρασπαρίδη που βρίσκει έναν έξυπνο τρόπο να λύσει το πρόβλημα.

Η "Οικογένεια Παπαδοπούλου" υπήρξε το πρώτο ραδιοφωνικό σήριαλ που μεταδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (της σημερινής ΕΡΤ) παρακολουθούσαν με δέος τα καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 15λεπτα επεισόδια της σειράς που έπαιζε με μεγάλη επιτυχία από το 1953 και για τρεισήμισι χρόνια, με πρωταγωνιστές τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου. Το σενάριο ήταν του Βαγγέλη Γκούφα, ο οποιος υπογράφει και την κινηματογραφική διασκευή, όπου επιστρέφει και ο Στέφανος Ληναίος. Συμπαθές το φιλμ, ποντάρει φυσικά στη δημοφιλία της σειράς, με ένα καστ από καλούς ηθοποιούς σε μια αξιοπρεπή παραγωγή που αποδίδει χαρακτήρες και συνήθειες της εποχής με χιούμορ και καλή διάθεση. Η "Οικογένεια Παπαδοπούλου" είναι η δεύτερη ταινία μυθοπλασίας που σκηνοθέτησε ο Ροβήρος Μανθούλης (είχε προηγηθεί την προηγούμενη σαιζόν "Η κυρία Δήμαρχος").

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)