Πληγωμένες καρδιές (1963) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της ΚΛΑΚ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου, με τους Ανδρέα Ντούζο, Άντζελα Ζήλεια, Βασίλη Καΐλα, Μαίρη Ευαγγέλου, Νίκο Ξανθόπουλο, Τάσο Γιαννόπουλο.

Ο Πάνος και η Φρόσω είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ονειρεύονται μια ήσυχη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους. Τα οικονομικά όμως δυσκολεύουν και εκείνος μπαρκάρει για να τα φέρουν πέρα, ενώ πιάνει δουλειά και η Φρόσω αφού οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν και τα χρήματα δεν φτάνουν. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν αποφυλακίζεται ο αδελφός της που όχι μόνο εγκαθίσταται στο σπίτι τους αλλά της τρώει και τα λεφτά, την ίδια στιγμή που το καράβι του Πάνου ξαφνικά αγνοείται.

Όλες οι συμφορές του κόσμου χτυπούν αυτήν την οικογένεια ως είθισται στις ταινίες της εταιρείας που έπρεπε να κάνουν το κοινό τους να σπαράξει και να ανησυχήσει μέχρι την τελευταία στιγμή για τη μοίρα των πρωταγωνιστών. Αυτό όμως ήταν που έκανε την ΚΛΑΚ Φιλμ αυτό που ήταν, μαζί με την ασήκωτη μιζέρια της κάθε ιστορίας που προσπαθούσε να αντικατοπτρίσει τη δυστυχία του μέσου θεατή στον οποίο απευθυνόταν. Από μόνη της η πρόθεση δεν είναι απαραίτητα κακή, αρκεί όλο αυτό να είχε και μια κάποια καλλιτεχνική φροντίδα, πέραν των προσχηματικών διαλόγων και των απανωτών υπερβολών. Στην περίπτωσή μας δε, προσθέστε ασθένειες, παιδάκια που χάνουν και ξαναβρίσκουν το φως τους και μια λύση-θαύμα εξ ουρανού που φαντάζομαι ότι θα προκαλούσε βροντερούς αναστεναγμούς ανακούφισης μέσα στις αίθουσες. Ο δε Νίκος Ξανθόπουλος ουδόλως είναι το παιδί του λαού αλλά ο αδίστακτος κακός της ιστορίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)