Το αγόρι π' αγαπώ (1960) (Α/Μ)



Κομεντί σε παραγωγή της εταιρείας Αντώνης Καρατζόπουλος-Μπάμπης Σαρόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Άννα Φόνσου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Σάσα Καζέλη, Κώστα Βουτσά, Νίκη Λινάρδου, Λαυρέντη Διανέλλο.

Η Λίζα, μια τρελούτσικη και παμπόνηρη νεαρή κοπέλα που εργάζεται σε βιβλιοπωλείο, είναι τρελά ερωτευμένη εξ αποστάσεως με τον Δημήτρη Ραζή, αστέρα του σινεμά και διαβόητο καρδιοκατακτητή. Γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες να τον γνωρίσει είναι ελάχιστες, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να εισβάλλει στη ζωή του, έτοιμη για όλα. Μολονότι ευχάριστη έκπληξη όλο αυτό για τον Ραζή, υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο ή στην προκειμένη περίπτωση την αρραβωνιαστικιά του και συμπρωταγωνίστρια στη νέα του ταινία, η οποία με τη ζήλεια να την τυφλώνει απειλεί να τινάξει τα γυρίσματα στον αέρα.

Πρώιμος και εκτός Finos Δαλιανίδης, σε κέφια όμως και με αβαντάζ την Άννα Φόνσου, η οποία υπήρξε εξαιρετική στις κωμωδίες της (κι ας έλεγαν τότε πως μιμείτο τη Βουγιουκλάκη). Χαριτωμένη ταινία, χωρίς πολλά-πολλά, με ένα ζευγάρι που πείθει στην οθόνη και μαζί ένα κάποιο σχολιαστικό χιούμορ για την παραγωγή των ελληνικών ταινιών τότε. Άρεσε στην εποχή του, αρέσει και σήμερα σε όσους το παρακολουθούν ακομπλεξάριστα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)