Le lion (2020)


Ελληνικός τίτλος: Οι αταίριαστοι

Κωμική περιπέτεια της Pathé, σε σκηνοθεσία Λυντοβίκ Κολμπώ-Ζυστέν, με τους Ντανύ Μπουν, Φιλίπ Κατρίν, Σαμυέλ Ζουΐ, Καρόλ Μπρανά.

Ο Λεό Μιλάν νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ρομαίν Ταρντί. Σκοπός του γιατρού είναι να θεραπεύσει τον Λεό από τη βεβαιότητά του πως είναι ο υπερπράκτορας με το κωδικό όνομα "Λιοντάρι", προσπαθώντας να εκλογικεύσει όλες τις απίστευτες ιστορίες που του αφηγείται για τις περιπέτειές του. Μέχρι σήμερα, ο δόκτωρ Ταρντί είναι πεπεισμένος πως ο ασθενής του πάσχει από σχιζοφρένεια, μόνο που άγνωστοι απαγάγουν την κοπέλα του και απελισμένος καθώς είναι αποφασίζει το αδιανότητο: θέλοντας πλέον να πιστέψει πως έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό από τα λεγόμενα του Λεόν είναι αλήθεια, τον ελευθερώνει και ξεκινά μαζί του ένα επικίνδυνο ταξίδι έρευνας και διάσωσης που θα οδηγήσει τους δύο άντρες στα άκρα.

Ταινία γραμμένη και γυρισμένη στα μέτρα του Νταννύ Μπουν και μάλιστα με έναν μεγάλο προϋπολογισμό που επιτρέπει στις σεκάνς δράσης να συναγωνίζονται αντίστοιχα blockbuster. Το σενάριο όμως δεν βοηθά, καθώς σκοπός του δεν είναι η περιπέτεια αυτή καθ' εαυτή, αλλά να αναδείξει το "αταίριαστο" ανάμεσα στους δύο άντρες χάριν αστεϊσμού και να επιτρέψει στον δημοφιλή κωμικό να κάνει τα δικά του. Οπότε, παρά τις κάποιες καλές και γελαστικές στιγμές, η ταινία στο σύνολό της είναι χαμένη ευκαιρία, καθώς όλα τα συστατικά της επιτυχίας είναι εδώ, μα εντελώς ανεκμετάλλευτα. Ούτε στη Γαλλία τα πήγε πολύ καλά εισπρακτικά, καθώς οι επαναλαμβανόμενες μούτες και υπερβολές του Νταννύ Μπουν έχουν αρχίσει να κουράζουν αφού πλέον στερούνται του παραμικρού στοιχείου έμπνευσης. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κωμωδίες, κλικ εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)