Το παίζω... και πολύ άντρας! (1983)

 


Κωμωδία της Γ. Καραγιάννης & Σια, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, με τους Σωτήρη Μουστάκα, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλη Πρωτόπαππα, Τέτα Κωνσταντά, Κώστα Καραγιώργη, Παναγιώτη Σουπιάδη.

Η Ζήνων είναι ένας σχεδιαστής μόδας που όσο επιτυχημένος είναι στα επαγγελματικά του (όπου είναι γνωστός με το όνομα Ζιζί), άλλο τόσο ταλαιπωρείται στην προσωπική του ζωή. Η γυναίκα του, τα πεθερικά του και τα παιδιά του δεν τον εκτιμούν ποσώς, ενώ το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα που βγάζει τα οποία και σπαταλούν για την καλοπέρασή τους. Κι ενώ ο ήρωάς μας αρχίζει να φτάνει στα όριά του, εμφανίζεται ένας παλιός του φίλος που επιστρέφει από την Αφρική, έτοιμος να ξεπληρώσει ένα παλιό χρέος. 

Υπερβολές και απιθανότητες σε μια από τις αναμενόμενες ταινίες που η εταιρεία γύριζε στα 80's, προσπαθώντας να αναπληρώσει την έλλειψη των παλιών κραταιών στον ελληνικό κινηματογράφο. Ο Σωτήρης Μουστάκας φαίνεται να κάνει μια δεύτερη καριέρα τα χρόνια εκείνα, σε ταινίες αντίστοιχες, πάντοτε κάτω του μετρίου, επαναλαμβάνοντας σε όλες όλα τα κωμικά του κλισέ, τα οποία χρησιμοποιούσε και στις επιθεωρήσεις της εποχής. Και κάπως έτσι γράφονταν και τα σενάρια, με σκοπό να αβαντάρουν τον πρωταγωνιστή τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την οποιαδήποτε αληθοφάνεια και καλλιτεχνική φροντίδα. Βέβαια, για ποιον λόγο να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε, εφόσον έκοβαν εισιτήρια τότε, με την αρωγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στα ντουζένια του τότε είχε εξορίσει τα ελληνικά κωμικά σήριαλ από τα δύο δημόσια κανάλια της τηλεόρασης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)