Καρτ ποστάλ (2021)


Δραματική μίνι σειρά των ΕΡΤ/Need A Fixer, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και τους Μάργκαρετ Κλούνι, Γουίλ Χίσλοπ.

Ο Τζόζεφ, έλληνας αρχαιολόγος που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, επιστρέφει στην πατρίδα του την Κρήτη ένα καλοκαίρι, ως σύμβουλος σε μια ανασκαφή. Θεωρητικά περιμένοντας και τη σύντροφό του να τον ακολουθήσει εκεί, η πραγματικότητά του συνταράσσεται από ένα γράμμα της με το οποίο του ανακοινώνει ότι χωρίζουν. Τώρα, ολομόναχος και μετέωρος σε αυτόν τον τόσο γνώριμο μα και άγνωστο τόπο, ο Τζόζεφ συναντά τυχαία ανθρώπους στο διάβα του, και γίνεται παροδικά μάρτυρας της χαράς και της πίκρας τους, παλεύοντας ταυτόχρονα με το παρελθόν του. Με την καρδιά του πάντοτε αφοσιωμένη στη γυναίκα που αγάπησε, αποτυπώνει τις ιστορίες που ζει μαζί με τις σκέψεις του σε καρτ ποστάλ που τις στέλνει σε εκείνη, στο σπίτι της στο Λονδίνο, χωρίς να γνωρίζει όμως ότι πλέον εκεί κατοικεί κάποια άλλη.

Τα μυθιστορήματα "Cartes Postales from Greece" και "The last dance" της τηλεοπτικά γνώριμης και ιδιαίτερα αγαπητής στην Ελλάδα Βικτώρια Χίσλοπ μεταφέρονται στην οθόνη της ΕΡΤ σε μια από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Με βασικό πυλώνα και αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Ανδρέα Κωνσταντίνου που μεταμορφώνεται κυριολεκτικά στον αμήχανο, αθώο, καλόγνωμο και συντετριμμένο Τζόζεφ, η "Καρτ Ποστάλ" αφηγείται σε αυτά τα 12 επεισόδια τις ισάριθμες ιστορίες ανθρώπων με τους οποίους διασταυρώνονται οι δρόμοι τους, έχοντας τη χαρά να φιλοξενεί ως guest εξαιρετικούς ηθοποιούς σε εξαιρετικούς ρόλους. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου σκηνοθετεί κάθε επεισόδιο σαν ταινία μικρού μήκους, έχοντας συνταξιδιώτες σε αυτήν την υπέροχη περιπέτεια την υψηλής αισθητικής φωτογραφία του Γιάννη Δρακουλαράκου και του Πητ Ρόου, αλλά και τη βαθιά συναισθηματική και λειτουργική μουσική του Μίνωα Μάτσα. Παραγωγή υψηλού επιπέδου που θα μείνει για πάντα (και χάρη στο Ertflix) στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)