Occhiali neri (2022)


Ελληνικός τίτλος: Μαύρα γυαλιά

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Ντάριο Αρτζέντο, με τους Ιλένια Παστορέλλι, Άζια Αρτζέντο, Αντρέα Γκερπέλλι, Αντρέα Ζανγκ.

Μία νεαρή πόρνη πολυτελείας στη Ρώμη πέφτει θύμα της μανίας ενός κατά συρροή δολοφόνου που επιτίθεται σε εκδιδόμενες γυναίκες. Τυχερή μέσα στην ατυχία της, επιβιώνει της επίθεσης, χάνοντας όμως το φως της, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούεται με διερχόμενο. Τώρα, έχοντας να αντιμετωπίσει μια εντελώς νέα πραγματικότητα στη ζωή της, η Ντιάνα έχει επιπλέον να φροντίσει το μικρό παιδί που έχασε τους γονείς του στη σύγκρουση, αλλά και τον δολοφόνο που εξακολουθεί να την έχει στο στόχαστρο.

Ο κλασικός και αγαπημένος ιταλικός τρόμος των '80s επιστρέφει το 2022, χωρίς ίχνος ανανέωσης, με το αίμα να κυλά άφθονο, κατακόκκινο και γυαλιστερό και τις γυναίκες να ουρλιάζουν από πόνο χωρίς ποτέ να τις ακούει κανείς. Δεν ξέρω εάν ο Ντάριο Αρτζέντο, πατέρας του ιταλικού σπλάτερ, επέλεξε να γυρίσει σήμερα μια ταινία βγαλμένη από το χθες ως φόρο τιμής ή εάν δεν είχε τη διάθεση να (αυτο)ανανεωθεί, όμως αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως δεν έδωσε καμία ιδιαίτερη βάση στο σενάριο που έγραψε παρέα με τον τακτικό συνεργάτη του, Φράνκο Φερίνι. Ουδέποτε αντιλαμβάνεσαι τη σημασία της εμφάνισης του μικρού παιδιού στην πλοκή αφού δεν παίζει κανέναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, ενώ τα κίνητρα του δολοφόνου μυρίζουν ναφθαλίνη και απλοϊκότητα. Η πρώτη ώρα τουλάχιστον έχει την αγωνία και το ενδιαφέρον της, καθώς νιώθεις πως βλέπεις κάτι γνώριμο και αγαπημένο, παρά τα όποια ελαττώματα. Όμως στο τελευταίο ημίωρο σηκώνεις τα χέρια ψηλά, με τα πράγματα να ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής και στοιχειώδους αληθοφάνειας (τα νερόφιδα παίρνουν βραβείο αφέλειας).

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)