The Valet (2022)


Κομεντί της Lionsgate, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γουόνγκ, με τους Εουχένιο Ντερμπέζ, Σαμάρα Γουήβινγκ, Μαξ Γκρήνφηλντ, Μπέτσυ Μπραντ, Κάρμεν Σαλίνας, Αμώρυ Νολάσκο, Κάρλος Σάντος, Άλεξ Φερνάντεζ.

Η Ολίβια Άλαν, μια διάσημη σταρ του σινεμά, διατηρεί κρυφή σχέση με τον Βίνσεντ Ρόυς, έναν πάμπλουτο (με τα χρήματα της γυναίκας του) επιχειρηματία με πολιτικές βλέψεις. Όταν ο φακός ενός παπαράτσι τους πιάνει να λογομαχούν στον δρόμο και απέναντι σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, οι δυο τους αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το τρίτο πρόσωπο που φαίνεται στη φωτογραφία, τον Αντόνιο, έναν χωρισμένο παρκαδόρο που ξαφνικά (και έναντι αμοιβής) αποκαλύπτεται στα media ως ο κρυφός μεγάλος έρωτας της λαμπερής ηθοποιού.

Ρημέικ made in the USA της γαλλικής κομεντί "Κατά λάθος... εραστής", γυρισμένης το 2006 από τον Φρανσίς Βεμπέρ, με τους Γκαντ Ελμαλέ, Ντανιέλ Ωτέιγ, Ντάνυ Μπουν και Κρίστιν Σκοτ Τόμας, ο "Παρκαδόρος" όπως αποδίδεται ο τίτλος στα Ελληνικά είναι μια απενοχοποιημένη πρόταση ψυχαγωγίας, γυρισμένη μάλιστα με μεράκι και κάμποσες δόσεις αληθοφάνειας μέσα στο πλαίσιο της κωμικής υπερβολής. Ο Εουχένιο Ντερμπέζ, γνωστός μας από τις ταινίες "CODA -Στον ρυθμό της καρδιάς" και "Πώς να γίνεις λατίνος εραστής", είναι άριστος γνώστης του κωμικού τέμπο αλλά και της μετρημένης ερμηνείας, αποδίδοντας χαριτωμένα τον συνεσταλμένο και ταλαιπωρημένο από τη ζωή και τον έρωτα Αντόνιο που από τη μια στιγμή στην άλλη βλέπει τον εαυτό του στα πρωτοσέλιδα των tabloid και προσκεκλημένο σε χολυγουντιανές πρεμιέρες. Εκείνος είναι που δίνει το στίγμα της ταινίας, κρατώντας όλες τις απαραίτητες δόσεις ρεαλισμού, ακροβατώντας εξαιρετικά μεταξύ της κωμωδίας και της συγκίνησης. Πλαισιωμένος από ένα καλοκουρδισμένο καστ και ένα σενάριο που κρατά διαρκώς τα μπόσικα χωρίς να καταφεύγει σε γελοιογραφίες, μετατρέπει τον ήρωα που υποδύεται σε χαρακτήρα γνώριμο της διπλανής πόρτας και εν τέλει συμπαθέστατο στον θεατή που ταυτίζεται με όλα όσα περνάει. Πανέμορφη και προσγειωμένη η Σαμάρα Γουήβινγκ, άριστος γνώστης της κωμωδίας (αν και ελαφρώς επαναλαμβανόμενος) ο Μαξ Γκρήνφηλντ που γνωρίσαμε από τη σειρά "New Girl".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The actors (2024)

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Blink Twice (2024)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)