Αγάπησα μια άγνωστη (1970) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Α. Σύλιας Φιλμς, σε σκηνοθεσία Παύλου Παρασχάκη, με τους Νίκο Δαδινόπουλο, Σοφία Ρούμπου, Γιώργο Κάππη, Θεανώ Ιωαννίδου, Κώστα Παληό, Μιχάλη Μπαλή.

Ο Αλέξης, ένας φτωχός τραγουδιστής, συναντά τυχαία στον Πόρο όπου έχει πάει να δουλέψει για το καλοκαίρι, την παιδική του αγάπη, την Εύα. Τα αισθήματα που είχε ο ένας για τον άλλον από μικρά παιδιά ξαναφουντώνουν στη στιγμή, γεγονός που προκαλεί δυσφορία στη μητέρα εκείνης, που επιμένει πως υπάρχει κοινωνικό χάσμα ανάμεσά τους. Στην πραγματικότητα, όμως, ο λόγος που δεν θέλει με τίποτα ο Αλέξης και η Εύα να μείνουν μαζί έγκειται στον γεγονός πως πρόκειται για αδέλφια, που δύο διαφορετικές οικογένειες είχαν περιθάλψει κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Παλιομοδίτικη για τα χρόνια της δραματική ταινία, που μυρίζει έντονα μπουζουκομελό των 60's, με ένα σενάριο που μπάζει νερά από παντού και που περισσότερο ποντάρει στον εντυπωσιασμό και στην κούφια συγκίνηση παρά να πείσει για τα λεγόμενά του. Ο Γιώργος Κάππης εν τω μεταξύ, στον ρόλο του κηπουρού της πλουσίας οικογενείας, εξυπηρετεί το comic relief της ταινίας χωρίς η συμπεριφορά του να κολλάει πουθενά, ενώ ο Γιώργος Κριμιζάκης και η Σώτια Τσώτου υπογράφουν τα κάμποσα τραγούδια που ερμηνεύει ο πάντα όμορφος Νίκος Δαδινόπουλος, που δυστυχώς ατύχησε χρονικά στην καριέρα του στο ελληνικό σινεμά. Λίγο νωρίτερα και σε καλύτερες εταιρείες θα είχε καταφέρει περισσότερα πράγματα. Τέλος, όταν δεν ακούγονται τα πρωτότυπα τραγούδια, η μουσική επένδυση της ταινίας έχει να επιδείξει το θέμα του "Μπεν Χουρ" και την ορχηστρική εκδοχή του "When you wish upon a star" από τον Πινόκιο της Disney.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)