Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) (Α/Μ)


Κωμωδία της Ι. Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Ανδρέα Μπάρκουλη, Βούλα Χαριλάου, Ορέστη Μακρή, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού. 

Ο Θύμιος, ένας καλοκάγαθος επαρχιώτης, ξεκινά με το τραίνο για την Αθήνα, όταν στον σταθμό συναντά μια κοπέλα πολύ θλιμμένη που ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει. Προσπαθώντας να την αποτρέψει, ακούει την ιστορία της και αποφασίζει να τη βοηθήσει, ξεκινώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις. 

O Κώστας Χατζηχρήστος υιοθετεί και στο πανί την επιτυχημένη θεατρική περσόνα του Θύμιου, στη διασκευή ενός θεατρικού των Σεκαλλάριου-Γιαννακόπουλου, που στην αρχική του μορφή (Παπούτσι από τον τόπο σου) είχε επίσης μεταφερθεί στο σινεμά το 1946, ενώ θα βρείτε αρκετές ομοιότητες και με τον "Γαμπρό απ'το Λονδίνο" στη βασική του ιδέα. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε μια ταινία που βασίζεται καθ'ολοκληρία στον πρωταγωνιστή της, και ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα δικά του που τόσο πολύ άρεσαν στο κοινό, Η παραγωγή, όμως, περιορίζει τη δυναμική του φιλμ, που ειδικά στο δεύτερο μέρος του κρεμάει και χάνει κάθε ίχνος λογικής, παραδομένη στις υπερβολές, απλά για α βγάλει γέλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)