Κινηματογράφοι - Cine Βοτσαλάκια (θερινός)




Από τους πλέον καινούργιους θερινούς κινηματογράφους και ο μοναδικός στον Πειραιά, το Cine Βοτσαλάκια συνδυάζει αρμονικά την καλοκαιρινή-εξοχική ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού θερινού με την τεχνική αρτιότητα και το σέρβις ενός σύγχρονου κινηματογράφου. Ξεκίνησε το 2014, δίπλα στην ομώνυμη πλαζ της Καστέλλας και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συμπλέγματος ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει beach bar, καφέ-μπαρ και εστιατόριο, δίπλα στο κύμα. Είτε κατέβεις από τα σκαλάκια είτε από τον δρόμο, εκεί στη διασταύρωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, η τοποθεσία είναι μαγευτική και εξασφαλίζει, σε μόλις λίγα βήματα. απόδραση από οτιδήποτε έχει να κάνει με την πόλη.

Το σινεμά όπως και οι χώροι εστίασης είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τον χώρο, αποτελώντας τμήμα του χωρίς να φωνάζουν την ύπαρξή τους. Εάν κατεβείτε από τα σκαλάκια, θα χαζεύετε το σινεμά από ψηλά, με φόντο το γαλάζιο του Σαρωνικού για όσο φτάνει το μάτι. Η πρόσοψή του, λιτή, καταπράσινη από φυτά, με τη διακριτική αλλά και χαρούμενη νέον επιγραφή που φέρει το όνομά του, σας υποδέχεται εντελώς καλοκαιρινή, χωμένη ανάμεσα στο βράχο της Καστέλλας και τη θάλασσα. Ταμείο και ταμπλώ με τα προσεχώς θα τα βρείτε ακριβώς μπροστά σας, δίπλα στην είσοδο που σας περνά στην αίθουσα. 

Η μεγάλη οθόνη του που πιάνει όλο σχεδόν το πλάτος του κινηματογράφου κυριαρχεί στον χώρο, τον οποίο θα βρείτε κομψό, με μια φιλική διχρωμία στο πάτωμα και τις άνετα τοποθετημένες μπεζ πάνινες πολυθρόνες, που έχουν όλες πρόσβαση σε τραπεζάκι. Το πράσινο περίγραμμα στην οθόνη δένει αρμονικά με τα αναρριχώμενα φυτά στον αριστερό τοίχο και τις μπανανιές στον δεξί που φτάνουν μέχρι ψηλά, ώστε να κρύβουν τα ψήγματα πόλης από πάνω τους αλλά και τα φώτα του δρόμου. Το μπαρ βρίσκεται πίσω, στα αριστερά της εισόδου και είναι εντυπωσιακά εξοπλισμένο, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και συγκεκριμένα πιάτα για να τσιμπολογήσετε (ενδεικτικά: καλαμάκια, κεμπάπ ή κλαμπ σάντουιτς) τα οποία σας τα σερβίρουν στη θέση σας και το κυριότερο σε λογικές τιμές. 

Η προβολή είναι ψηφιακή, λαμπερή και ολοζώντανη, ενώ ο ήχος παίζει πολύ δυνατά και καθαρά, στερεοφωνικός, με διάταξη ηχείων κεντρικό-δεξί-αριστερό, επί της οθόνης. Αυτό, όμως, που σε ξετρελαίνει είναι ότι στις ήσυχες στιγμές της ταινίας, ακούς το κύμα να σκάει στα αριστερά σου. Πανέμορφο.

Cine Βοτσαλάκια

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)