Ποια είναι η Μαργαρίτα; (1961) (Α/Μ)


Κωμωδία της Ι. Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα (ως Δημήτρης αναφέρεται στους τίτλους), με τους Τζένη Καρέζη, Θανάση Βέγγο, Γιάννη Φέρτη, Κώστα Καρρά, Δημήτρη Νικολαΐδη, Πόπη Λάζου, Στέφανο Ληναίο. 

Μια άβγαλτη και σεμνή κοπέλα από την Πάτρα έρχεται να βρει δουλειά στην Αθήνα και προσλαμβάνεται από πρακτορείο φωτομοντέλων. Μέσα στα καθήκοντά της είναι να κυκλοφορεί στην Κω προσποιούμενη την πλούσια κόρη, για να κάνει ρεκλάμα στο πρακτορείο (το αντιλαμβάνομαι ότι δεν βγάζει κανένα νόημα όλο αυτό, αλλά έτσι το φαντάστηκε το σενάριο ο Γιάννης Δαλιανίδης). Η συνωνυμία της με την κόρη του ελληνοαμερικανού ευεργέτη του νησιού θα προκαλέσει σειρά από χαριτωμένες παρεξηγήσεις. 

Ουσιαστικά, καμία παρεξήγηση δεν δημιουργείται, εφόσον ο Γιάννης Φέρτης από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτή που οι άλλοι νομίζουν ότι είναι, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εμφανές ότι το σενάριο μπάζει νερά από παντού. Άλλωστε και μόνο η συνωνυμία θα αρκούσε για την παρεξήγηση, αλλά άγνωσται αι βουλαί του σεναριογράφου. Η Τζένη Καρέζη έχει κέφια, ο Θανάσης Βέγγος είναι σωστός στο supporting του χαρακτήρα του, χαμογελάς, βλέπεις και την Κω του 1961, κι από 'δω παν κι οι άλλοι, όταν τελειώσει. Ο τίτλος "έπαιζε" και σαν "Μαργαρίτα η Μαργαρώ", από το ομώνυμο τραγούδι που στην ταινία ακούγεται από τη φωνή της Τζένης Καρέζη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The actors (2024)

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Blink Twice (2024)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)