Moana (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Βαϊάνα

Κινούμενα σχέδια της Disney. σε σκηνοθεσία Ρον Κλέμεντς και Τζων Μούσκερ, με τις φωνές των Αουλί'ι Κραβάλο, Ντουέην Τζόνσον, Ρέητσελ Χάους, Τεμουέρα Μόρισον. 

Η Βαϊάνα, μια ατρόμητη νεαρή κοπέλα και κόρη του αρχηγού ενός λαού της Πολυνησίας, ξεκινά μόνη της (σχεδόν μόνη της δηλαδή, αφού την ακολουθεί το πιο ηλίθιο κοκόρι που έχετε απαντήσει ποτέ), να βρει τον ημίθεο Μάουι και να επαναφέρει την κοσμική ισορροπία στη χώρα της. 

Μια νέα πριγκίπισσα προστίθεται στην κινηματογραφική ανθολογία της Disney, σε μια ταινία όμως που δεν είναι καθόλου μα καθόλου κοριτσίστικη (εκτός, αν με τα ίδια μυαλά, κατατάξουμε και την Wonder Woman, ας πούμε, στις κοριτσίστικες ταινίες). Με ένα από καλύτερα animation των τελευταίων ετών και εικόνες που πλημμυρίζουν από ομορφιά και χρώμα, η Βαϊάνα θα σας κερδίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, τόσο με την ιστορία της, όσο και με το χιούμορ της, συνδυάζοντας σε ιδανικές δόσεις παραμύθι και εντυπωσιακή περιπέτεια. Μεγάλο ενδιαφέρον και ψυχαγωγία έχουν και τα μουσικά νούμερα της ταινίας που είναι άψογα σκηνοθετημένα και χορογραφημένα. Στα παραλειπόμενα, το όνομα της ηρωίδας που ήταν Μοάνα στην πρωτότυπη εκδοχή, άλλαξε σε Βαϊάνα στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσημα ανακοινώθηκε πως το "Μοάνα" είχε κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα σε κάποιες χώρες, ενώ ανεπίσημα υπήρξε φόβος να μην συγχιστεί ούτε για πλάκα το όνομα της ηρωίδας με αυτό της Μοάνα Πότσι, διάσημης ιταλίδας πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)