There's no business like show business (1954)


Ελληνικός τίτλος: Ο χορός είναι η ζωή μου

Μιούζικαλ της Fox, σε σκηνοθεσία Γουώλτερ Λανγκ, με τους Έθελ Μέρμαν, Νταν Ντέηλυ, Ντόναλντ Ο'Κόννορ, Μαίριλυν Μονρόε, Τζώννυ Ραίυ, Μίτσι Γκαίυνορ, Ρίτσαρντ Ήστμαν. 

Η φανταστική ιστορία της οικογένειας Ντόναχιου, η οποία έγινε διάσημη μέσα στα χρόνια για τα θεαματικά νούμερα που παρουσίαζε σε παραστάσεις ποικιλιών ή βαριετέ όπως τα λέμε στα Ελληνικά, δίνει την ευκαιρία στην ταινία να αφηγηθεί όλα όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια της show business εκείνης της εποχής. 

Κατ' ουσίαν προσχηματικό το σενάριο, εξυπηρετεί απλώς την παράθεση εντυπωσιακών και πλούσιων μουσικοχορευτικών που πραγματικά εντυπωσιάζουν με τη λάμψη τους και τη μεγαλοπρέπειά τους. Ιλουστρασιόν μιούζικαλ του χρυσού Χόλυγουντ, το πρώτο έγχρωμον και σινεμασκόπ της Fox, στο οποίο επενδύθηκαν πολλά χρήματα, χωρίς όμως να βάλει πίσω στα ταμεία τα αναμενόμενα. Παρά τον πλούτο της παραγωγής, η ταινία δεν κατόρθωσε να εντυπωσιάσει το κοινό και όχι άδικα, με την κεντρική ιστορία να μην έχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τις ερμηνείες να φαντάζουν παιδιάστικες. Η Μαίριλυν Μονρόε εξαναγκάστηκε να παίξει στην ταινία ώστε να προσθέσει κύρος μεγάλης σταρ στην παραγωγή, με αντάλλαγμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Επτά χρόνια φαγούρα" την ακόλουθη χρονιά. Το περίεργο δε είναι πως το ομότιτλο τραγούδι του Ίρβιν Μπέρλινγκ δεν γράφτηκε για τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά για το θεατρικό μιούζικαλ του 1946 "Annie get your gun" που μεταφέρθηκε και στο σινεμά το 1950.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)