Bus stop (1956)


Ελληνικός τίτλος: Στάση λεωφορείου

Κωμωδία της Fox, σε σκηνοθεσία Τζόσουα Λόγκαν, με τους Μαίριλυν Μονρόε, Ντον Μάρεϋ, Άρθουρ Ο'Κόννελ, Μπέτυ Φηλντ, Ρόμπερτ Μπρέυ. 

Ένας άβγαλτος και πλήρως άπειρος στις γυναίκες νεαρός γελαδάρης ταξιδεύει από τη Μοντάνα στο Φοίνιξ για να πάρει μέρος στο Ροντέο. Εκεί, σε ένα ύποπτο σαλούν, γνωρίζει τη Σερί, μια εργαζόμενη κοπέλα την οποία αποφασίζει πως θα παντρευτεί, μην έχοντας ιδέα για το επάγγελμά της. 

Με τη Μαίριλυν στις μεγάλες δόξες της, η Fox στήνει μια ταινία εξ ολοκλήρου επάνω της, με το Τεχνικολόρ της, το Σινεμασκόπ της και όλα της τα καλά, αλλά χωρίς κανένα άλλο μεγάλο όνομα στο καστ. Για συμπρωταγωνιστή της επέλεξαν τον Ντον Μάρεϋ, ένα όμορφο παλληκάρι, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, με προηγούμενες δουλειές μόνο στην τηλεόραση, στην οποία και ουσιαστικά επέστρεψε μετά. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Tony ομότιτλο θεατρικό του Γουίλλιαμ Ινγκ, αλλά στο σενάριο ενσωματώθηκαν και στοιχεία από ένα μικρής διάρκειας έργο του ίδιου συγγραφέα, του People in the Wind. Στην ταινία, βέβαια, μόνο η κεντρική ιδέα του θεατρικού χρησιμοποιήθηκε, αφού η ιστορία επιλέγει να αναδείξει το κωμικό στοιχείο της υπόθεσης, με αποτέλεσμα υπερβολικές ερμηνείες χωρίς φυσικότητα χαρακτήρων, αλλά και μια γενικότερη "αντικερί" κινηματογράφηση που κάνει την ταινία σήμερα να φωνάζει την ηλικία της. Είναι χαριτωμένο, αλλά τίποτα περισσότερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)