Goosebumps (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ανατριχίλες

Περιπέτεια φαντασίας των Columbia/Village, σε σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν, με τους Τζακ Μπλακ, Ντύλαν Μινέτ, Οντέγια Ρας, Ράυαν Λη, Έημυ Ράυαν, Τζίλλιαν Μπελ. 

Ένας νεαρός μετακομίζει με τη μητέρα του σε μια επαρχιακή πόλη και γίνεται φίλος με τη γειτόνισσά του. Αυτό που του κινεί την περιέργεια είναι η αντίδραση του πατέρα της που φαίνεται να μην επιθυμεί καμία σχέση μαζί του, ενώ είναι εμφανές πως κρύβει κάποιο μυστικό. 

Με κεντρική ιδέα δανεισμένη από την επιτυχημένη σειρά εφηβικών βιβλίων τρόμου με τον ίδιο τίτλο, η ταινία δεν μεταφέρει στο σινεμά κάποιο από αυτά, αλλά αφηγείται μια υποθετική ιστορία του συγγραφέα τους, του Ρ. Λ. Στάιν, ο οποίος γνωρίζει πως τα πλάσματα για τα οποία γράφει ζωντανεύουν εάν κατορθώσουν να δραπετεύσουν από τις σελίδες τους. Με τον τρόπο αυτό, η ταινία βρίθει φανταστικών πλασμάτων και τεράτων τα οποία κατακλύζουν την οθόνη, ενισχύοντας την αγωνία και την περιπέτεια. Το σενάριο έχει χιούμορ και είναι αρκούντως διασκεδαστικό, μολονότι δεν εκμεταλλεύεται στο παραμικρό την ύπαρξη του Τζακ Μπλακ, ο οποίος το χειρίζεται το όλο θέμα μάλλον διεκπεραιωτικά. Πλούσια τα ελέη στα εφφέ, χαριτωμένο το νεανικό καστ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)