Le petit locataire (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μαμά ξανά!

Κομεντί της Ναντέζ Λουαζώ, με τους Καρίν Βιάρ, Φιλίπ Ρεμπό, Ελέν Βενσάν, Μανόν Νεζέ, Αντουάν Μπερτράν, Ραφαέλ Φερέ, Κομ Λεβέν. 

Μια γυναίκα στα πρόθυρα της εμμηνόπαυσης συνειδητοποιεί έντρομη πως είναι έγκυος. Με τον άντρα της άνεργο, την ανύπαντρη κόρη της να μένει ακόμη στο πατρικό μαζί με το παιδί της, και τη μητέρα της να έχει "βαρύνει" από τα χρόνια και τις κρίσεις άνοιας, η Νικόλ καλείται να πάρει την κατάλληλη απόφαση για τη μοίρα του νέου της παιδιού. 

Ξεκινά με την αναμενόμενη ατμόσφαιρα και τις πλακίτσες που το θέμα της επιτρέπει, αλλά γρήγορα γίνεται κάτι περισσότερο, καθώς η αναμονή του νέου μέλους της οικογένειας τούς προσγειώνει όλους σε μια ρεαλιστική πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ύμνος στη μητρότητα και στις γυναίκες που κρατούν ολόκληρα σπίτια και δουλειές, η "φεμινιστική" ματιά της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδος αποδίδει και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη ηρωίδα στο πρόσωπο της Καρίν Βιάρ που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και σωστό τέμπο τον ρόλο της, δίπλα σε ένα καλοβαλμένο καστ που -προς τμήν τους- κρατούν τις ερμηνευτικές ισορροπίες και πλάθουν χαρακτήρες. Δεν συμβαίνει κάτι τι συγκλονιστικό, αλλά έχει ρεαλισμό, χιούμορ, συγκίνηση και ανθρώπινους χαρακτήρες που κάνουν το φιλμ να κυλάει σαν νεράκι, χαρίζοντάς σου ένα χαμόγελο που τόσο πολύ το έχεις ανάγκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)