Pasolini (2014)


Ελληνικός τίτλος: Παζολίνι

Δραματική ταινία του Έημπελ Φεράρα, με τους Γουίλλεμ Νταφόε, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μαρία Ντε Μεντέιρος, Αντριάνα Άστι, Νινέτο Ντάβολι, Βαλέριο Μασταντρέα. 

Το τελευταίο 24ωρο της ζωής του Πιερ Πάολο Παζολίνι απεικονίζεται σε μια άνιση ταινία που θέλει πολλά να πει, αλλά τελικά δεν λέει ούτε κάτι καινούργιο, ούτε κάτι ουσιαστικό, Ιδανικά, ο συνδυασμός του Φεράρα με τον Παζολίνι θα μπορούσε να είναι και εκρηκτικός, όμως ο σκηνοθέτης που αγαπάμε να μισούμε ορισμένες φορές (σε ιδέα του οποίου βασίζεται και το σενάριο), χάθηκε σε αμπελοφιλοσοφίες, πολυλογία και ένα χρονικό πήγαινε-έλα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. 

Ο Νταφόε ως Παζολίνι δεν έχει ρόλο να τον υποστηρίξει, οπότε παίζει με το ειδικό βάρος και τη φιγούρα του, ενώ την ίδια στιγμή μιλά αγγλικά όταν του απευθύνονται στα ιταλικά, ή κάποιες φορές και στα γαλλικά, με τελικό αποτέλεσμα μία Βαβέλ. Ειδικό σινεφίλ ενδιαφέρον έχει η αναφορά στην ταινία που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο Παζολίνι, για την οποία μαθαίνουμε το θέμα και την υπόθεσή της, Όμως, είναι ο Φεράρα που οπτικοποιεί σκηνές της και αναρωτιέσαι το γιατί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις δραματικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)