Le hérisson (2009)


Ελληνικός τίτλος: Η γοητεία του σκαντζόχοιρου

Δραματική κομεντί της Pathé, σε σκηνοθεσία Μονά Ασάς, με τους Ζοσιάν Μπαλασκό, Γκαράνς Λε Γκιγιερμίκ, Τόγκο Ιγκάγουα, Ανν Μπροσέ, Αριάν Ασκαρίντ. 

Η Ρενέ είναι θυρωρός σε μια πολυκατοικία στο Παρίσι. Απομονωμένη, μοναχική, απεριποίητη, τυπική αλλά ευγενική, κοιτάζει τη δουλειά της και τίποτα άλλο. Η ζωή της όμως θα αλλάξει όταν έρθει σε επαφή με την Παλόμα, μια κοπελίτσα που μαγνητοσκοπεί τα πάντα με τη βιντεοκάμερά της, ως άτυπο ημερολόγιο μέχρι την προγραμματισμένη αυτοκτονία της, την ημέρα που θα κλείσει τα 12. Εν τω μεταξύ, ένας νέος ιδιοκτήτης, ο ιάπωνας Κακούρο Όζου, θα τείνει χέρι φιλίας και αγάπης, οπότε και οι τρεις μαζί δημιουργούν μια άτυπη οικογένεια. 

Γλυκύτατη ταινία, τρυφερή και ζεστή που ισορροπεί έντεχνα το χιούμορ με το δράμα. Πολύ καλή η Ζοσιάν Μπαλασκό, αγνώριστη και γερασμένη, δροσερή η Γκαράνς Λε Γκιγιερμίκ στον επικίνδυνο να γίνει σαχλός ρόλο της 12χρονης που θέλει να αυτοκτονήσει, ενώ στη συνολική ατμόσφαιρα συνεισφέρουν ουσιαστικά η φωτογραφία του Πατρίκ Μπλοσιέ που οι λήψεις του εντός της πολυκατοικίας εναρμονίζονται με τον χαρακτήρα και τη διάθεση των ηρώων, αλλά και οι διακριτικές μελωδίες του Γκαμπριέλ Γιαρέντ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)