Guardians of the galaxy Vol. 2 (2017) (ΙΜΑΧ 3D)


Ελληνικός τίτλος: Φύλακες του γαλαξία 2

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Τζέημς Γκαν, με τους Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Βιν Ντήζελ, Ντέηβ Μπαουτίστα, Μπράντλεϋ Κούπερ, Μάικλ Ρούκερ, Κάρεν Γκίλλαν, Κερτ Ράσσελ, Συλβέστερ Σταλλόνε. 

Νέα μπερδέματα και παρεξηγήσεις περιμένουν αυτούς τους μάλλον άτυπους σωτήρες του γαλαξία στη δεύτερη και άκρως διασκεδαστική ταινία της σειράς, καθώς βρίσκονται κυνηγημένοι από ολόκληρους λαούς τεχνολογικά εξελιγμένων όντων. Την ίδια στιγμή δε και από το πουθενά, εμφανίζεται και ο πατέρας του Στάρλορντ, που θέλει να διορθώσει την αδιαφορία που είχε δείξει τόσα χρόνια για τον γιο του. 

Πέρασα υπέροχα με αυτήν την ταινία, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Κατ' αρχήν, είναι άξιο θαυμασμού το ότι οι πλέον άγνωστοι σχετικά ήρωες της μυθολογίας της Marvel χαίρουν μιας εξαιρετικής δουλειάς στη μεταφορά των περιπετειών τους στον κινηματογράφο, ειδικά δε αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι δεν είναι η αναγνωρισιμότητά τους αυτή καθ' εαυτή που τραβά τον κόσμο στο σινεμά. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακό πώς το sequel κατορθώνει να μην υστερεί σε τίποτα από το πρώτο μέρος. Εννοείται πως δεν υπάρχει η έκπληξη στην εισαγωγή των χαρακτήρων, αφού πλέον είναι ήδη γνωστοί στο κοινό τους, όμως το σενάριο φροντίζει να διατηρήσει το status τους, να μην προδώσει το παρελθόν τους αλλά και να τους πάει ένα βήμα παρακάτω. Κι αφού μιλάμε για το σενάριο, πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως είναι τόσο καλοδουλεμένο και ταυτόχρονα υποδειγματικό για το πώς χειριζόμαστε μια ιστορία ομάδας, χωρίς να προδώσουμε τις ισορροπίες σε κανέναν από τους πολλούς χαρακτήρες. Έχουν όλοι τον ρόλο τους, τη σημασία τους και την υπόστασή τους (παρά τη χάρτινη προέλευσή τους) αλλά και ενεργή συμμετοχή στην εξέλιξη της ιστορίας. Η ακατάπαυστη δράση, με όλες τις αναγκαίες ενδιάμεσες ανάσες, βαδίζει χέρι-χέρι με έξυπνο χιούμορ και ατάκες φροντισμένου timing, ενώ ο σκηνικός διάκοσμος και τα εφφέ δημιουργούν ένα πολύχρωμο σύμπαν που εντυπωσιάζει. Εννοείται και πως και στο δεύτερο φιλμ η επιλογή των τραγουδιών του soundtrack είναι εξαιρετική. Δεν φεύγουμε από την αίθουσα μέχρι να ανέβει και ο τελευταίος τίτλος τέλους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)