Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) (Α/Μ)



Κωμωδία των Φοίνιξ Φιλμ/Ιωαννίδης Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Λυχναρά, με τους Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκη Λινάρδου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Νίκο Ρίζο, Ρίτα Μουσούρη, Χάρη Παναγιώτου. 

Ο Σπύρος εργάζεται σκληρά στη ζυθοποιία ενός μπερμπάντη επιχειρηματία, για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζονται για να φτιάξει την προίκα της αδελφής του, η οποία όμως έχει τα μυαλά της πάνω απ' το κεφάλι της. 

Ο Αλέκος Σακελλάριος υπογράφει το σενάριο, που αποτελεί διασκευή του θεατρικού "Μις βαγόνι" που είχε γράψει ο ίδιος μαζί με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, και είναι η πένα του που αναδεικνύει την ταινία, καθώς έχει ρυθμό, ικανές δόσεις χιούμορ και έξυπνες ατάκες, ενώ αποθεατρικοποιεί τη δράση. Ο Κώστας Λυχναράς, από την πλευρά του, συνυπογράφει τους καλούς ρυθμούς της ταινίας και τη σοβαρότητα του όλου εγχειρήματος, "μαζεύει" τον Γιάννη Γκιωνάκη ώστε να μην κάνει τα δικά του, ενώ αφήνει τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο να πλάσει έναν απολαυστικότατο χαρακτήρα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)