Mes trésors (2017)


Ελληνικός τίτλος: Για όνομα του Θεού!

Αστυνομική κωμωδία των SND/TF1, σε σκηνοθεσία Πασκάλ Μπουρντιώ, με τους Ζαν Ρενό, Ρεέμ Κερισί, Καμίγ Σαμού, Πασκάλ Ντεμολόν, Αλέξις Μισαλίκ, Μπρούνο Σάντσεζ. 

Αφού τον προδίδει ο φίλος και συνεργάτης του, μετά τη ληστεία ενός Στραντιβάριους αμύθητης αξίας, ο Πατρίκ έρχεται σε επαφή με τις δυο κόρες του, οι οποίες δεν τον έχουν συναντήσει ποτέ, με σκοπό να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω το βιολί. 

Χαριτωμένη και ανάλαφρη ιστορία, με κλέφτες και (ας πούμε) αστυνόμους, γυρισμένη στο ειδυλλιακό και πολυτελές θέρετρο του Κουρσεβέλ. Οι πρωταγωνιστές έχουν τα κέφια τους, μολονότι το ίδιο το σενάριο δεν τους βοηθά ιδιαίτερα, ενώ η ιστορία κυλάει γρήγορα και διασκεδαστικά, χωρίς να κουράζει ή να σε προσβάλλει για την επιλογή σου. Έχεις, απλά, την αίσθηση ότι δεν της έδωσαν τη δέουσα προσοχή σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς της (μοντάζ και μουσικές), αφού δείχνει άνευρη σε ορισμένα σημεία, τουλάχιστον σε σχέση με κάποιες άλλες σκηνές που δείχνουν πιο φροντισμένες. Ο Ζαν Ρενό είναι ο Ζαν Ρενό, ενώ οι Ρεέμ Κερισί και Καμίγ Σαμού που παίζουν τις δυο κόρες του είναι απολαυστικές. Ο δε ελληνικός τίτλος είναι παντελώς ατυχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)