Pirates of the Caribbean: Salazar's revenge (2017) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Οι πειρατές της Καραϊβικής -Η εκδίκηση του Σαλαζάρ

Περιπέτεια φαντασίας της Disney. σε σκηνοθεσία Χόακιμ Ρέννινγκ και Έσπεν Σάντμπεργκ, με τους Τζώννυ Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέφρυ Ρας, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο. 

Χωρίς πλοίο, χωρίς πλήρωμα και χωρίς χρήματα, ο Τζακ Σπάρροου μαθαίνει πως τον καταδιώκει το φάντασμα του καπετάνιου Σαλαζάρ, ο οποίος τον θεωρεί υπεύθυνο για τον χαμό του. Τώρα, μοναδική του ελπίδα είναι η ανίερη συμμαχία με τον Μπαρμπόσα ώστε να βρουν την τρίαινα του Ποσειδώνα που είναι το μοναδικό αντικείμενο που μπορεί να σπάσει κάθε κατάρα. 

Σε δύο πολλά υποσχόμενους νέους σχετικά σκηνοθέτες από τη Νορβηγία εμπιστεύθηκε η Disney το νέο πόνημα της σειράς, η οποία -κακά τα ψέματα- έδειχνε να είχε τελειώσει με το μέτριο τέταρτο μέρος. Σοφά, λοιπόν, οι δύο σκηνοθέτες, αναβιώνουν το ενδιαφέρον στον μύθο πραγματοποιώντας στροφή στο παρελθόν και αναζητώντας έμπνευση από όλα τα παλιά, καλά συστατικά που έκαναν τους Πειρατές μια τεράστια, παγκόσμια επιτυχία. Έτσι, λοιπόν, επιστρατεύονται οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές Μπρέντον Τουέιτς και Κάγια Σκοντελάριο, όμορφα δροσερά παιδιά αμφότεροι, οι οποίοι αναπληρώνουν το αντίστοιχο ζεύγος Κίρα Νάιτλι-Ορλάντο Μπλουμ των πρώτων ταινιών, προσθέτοντας στην ταινία και την απαιτούμενη -αλλά ούτε κουραστική ούτε άσχετη- δόση love story. O Τζώννυ Ντεπ επαναλαμβάνει με κέφι την αγαπημένη καρικατουρίστικη φιγούρα του Τζακ Σπάρροου (δίνοντάς της αληθοφάνεια, όμως, ο κερατάς), ενώ Χαβιέ Μπαρδέμ και Τζέφρυ Ρας προσδίδουν το απαιτούμενο ειδικό βάρος στους ρόλους τους. 

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στο σενάριο, με την ιστορία να κυλάει σαν νερό χωρίς καμία κοιλιά, χωρίς ούτε ένα άχρηστο πλάνο, με όλες τις απαραίτητες δόσεις δράσης και χιούμορ στα κατάλληλα σημεία. Έξυπνες ατάκες και ευρηματικές σκηνές (ποτέ άλλοτε ο όρος "κλέβω μια τράπεζα" δεν είχε τόσο κυριολεκτική έννοια), συνδιαλέγονται δημιουργικά με εντυπωσιακά οπτικά εφφέ που κατέχουν ουσιαστικό πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς να είναι απλά διακοσμητικά. Σκέτη απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)