Κινηματογράφοι - Σινέ Αργυρούπολη (θερινός)



Προσεγμένη δημοτική πρωτοβουλία και σχετικά πρόσφατο απόκτημα στην κινηματογραφική μας συντροφιά, το Σινέ Αργυρούπολη εγκαινιάστηκε το 2003, στην ταράτσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου, δίπλα ακριβώς στο Δημαρχείο Αργυρούπολης. Το μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα λιτό στην εξωτερική εμφάνιση κτίριο βρίσκεται επί της κεντρικότατης οδού Κύπρου και φιλοξενεί, εκτός από τον θερινό, και μια κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου γίνονται και οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης της πόλης. Θερινή και χειμερινή αίθουσα έχουν διαφορετικές εισόδους, καθώς για το Σινέ Αργυρούπολη θα χρησιμοποιήσετε τις εξωτερικές σκάλες που οδηγούν από την ταράτσα στο πεζοδρόμιο -ομολογουμένως πρωτότυπη πρόσβαση. 

Επί της οδού θα συναντήσετε στο πλάι του κτιρίου τη μεγάλη επιγραφή που σας καλωσορίζει στο σινεμά και λίγα βήματα πιο εκεί τα ταμπλώ με τις φωτογραφίες των ταινιών, δίπλα ακριβώς στη σκάλα. Αφού αρχίσετε να ανεβαίνετε, σε ένα πρώτο επίπεδο (σαν ημιώροφη βεράντα) θα συναντήσετε το ταμείο και μερικές πολυθρόνες με τραπεζάκια που θα σας φιλοξενήσουν κατά την αναμονή σας, εάν δεν έχει τελειώσει ακόμα η προηγούμενη προβολή. Δώστε λίγο χρόνο και επεξεργαστείτε αυτά τα όμορφα στρόγγυλα τραπεζάκια καφενείου, καθώς στην επιφάνειά τους φέρουν τυπωμένες φωτογραφίες παλιών ηθοποιών του ελληνικού σινεμά ή ακόμη και κολάζ με ρετρό διαφημίσεις ταινιών σε εφημερίδες της εποχής που αναφέρουν μάλιστα και τα σινεμά όπου προβάλλονταν. 

Λίγες σκάλες μετά το ταμείο θα σας ανεβάσουν στην είσοδο της αίθουσας, στην ταράτσα, όπου θα μπείτε ακριβώς από τη δεξιά μεριά της μεγάλης οθόνης. Το πλούσιο σε επιλογές μπαρ θα το συναντήσετε σε ένα κυκλικό αυτόνομο χτίσμα ακριβώς μπροστά σας καθώς θα μπείτε. Είναι μεγάλο και κομψό σινεμά το Σινέ Αργυρούπολη, οπότε ούτε θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση ούτε θα έχετε το παραμικρό εμπόδιο όπου και να επιλέξετε να καθίσετε. Οι μπορντώ πολυθρόνες και τα όμορφα σινεφίλ διακοσμημένα τραπεζάκια (όπως και στη βεράντα αναμονής) βρίσκονται σε δύο ξεχωριστά μπλοκ, με ευρύχωρους διαδρόμους σε κάθε τους πλευρά. Χρωματικά φροντισμένο και με αρμονία συνδυασμών (τα πλακάκια στο πάτωμα εναλλάσσονται λευκά και μπορντώ, ασορτί με τις πολυθρόνες αλλά και τον τοίχο στα αριστερά σας), το σινεμά έχει αέρα φιλικό, φιλόξενο και δροσερό. Η οθόνη στέκει σε μεγάλο ύψος και είναι εντυπωσιακή, με μια λεπτομέρεια από κεραμιδάκι στο επάνω μέρος της. Η DCP ψηφιακή προβολή είναι ολόλαμπρη και πεντακάθαρη με προβολέα Barco, ενώ ο ήχος είναι δυνατός, στερεοφωνικός (διάταξη κεντρικό-δεξί-αριστερό επί της οθόνης με ελαφρύ support από τα περιφερειακά) και με βάθος στα μπάσα, άρα δεν προδίδει στο παραμικρό την επιλογή σας να δείτε εκεί ακόμη και blockbuster. Ένα φεγγάρι, το Σινέ Αργυρούπολη είχε διατελέσει μέλος της αλυσίδας θερινών Village Cool.

Σινέ Αργυρούπολη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)