Tarzan (2013) (3D)


Κινούμενα σχέδια της Constantin, σε σκηνοθεσία Ράινχαρντ Κλους, με τις φωνές των Κέλαν Λουτζ, Σπένσερ Λόκε, Λες Μπαμπ, Τζο Καπελέτι, Μαρκ Ντέκλιν, Τζέημυ Ραίυ Νιούμαν. 

Ο Τζων Γκρέυστόουκ, μαζί με τη γυναίκα του και τον μικρό του γιο, βρίσκεται στην Αφρική ερευνώντας το σημείο της πιθανολογούμενης πτώσης του μετεωρίτη που αφάνισε τους δεινοσαύρους. Ένα ατύχημα προκαλεί την πτώση του ελικοπτέρου τους και το μικρό αγοράκι βρίσκεται μόνο του μέσα στη ζούγκλα, όπου τον παίρνει υπό την προστασία του ένας θηλυκός γορίλας που είχε χάσει το παιδί του. Χρόνια μετά, όταν οι κληρονόμοι του πατέρα του επιστρέφουν στην Αφρική για τον ίδιο σκοπό, ο Ταρζάν πρέπει να διεκδικήσει ξανά το όνομά του και να σώσει τη χώρα που τον υιοθέτησε από την εκμετάλλευση. 

Εξ ολοκλήρου γερμανική παραγωγή (με αγγλικούς διαλόγους), γυρισμένη μάλιστα με το σύστημα του motion capture, η ταινία έχει καλές προθέσεις αλλά και αδυναμίες, τουλάχιστον στα μάτια των ενηλίκων, γιατί τα μικρά παιδιά μια χαρά θα περάσουν. Πέρα από την αναδιατύπωση της ιστορίας που περιλαμβάνει μετεωρίτες και γαλαξιακές δυνάμεις, αυτός εδώ ο Ταρζάν έχει και κάποια κενά στο σενάριο, όπως και μια κόντρα του ρεαλιστικού animation με την παιδικότητα στο ύφος της που σε κάποια σημεία ξενίζει. Έχει εντυπωσιακές εικόνες, όμως, φωτεινά χρώματα, αρκετό χιούμορ και διαρκή δράση που την κάνουν να κυλάει ανέμελα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)