Winter's tale (2014)


Ελληνικός τίτλος: Μια χειμωνιάτικη ιστορία

Αισθηματική περιπέτεια φαντασίας των Warner/Village, σε σκηνοθεσία Ακίβα Γκόλντσμαν, με τους Κόλιν Φάρελ, Ράσσελ Κρόου, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϋ, Γουίλ Σμιθ, Γουίλιαμ Χαρτ. 

Νέα Υόρκη, στα χρόνια του '20. Ένας πολυμήχανος ορφανός νεαρός αποπειράται να διαρρήξει μια έπαυλη, η οποία θεωρεί ότι είναι άδεια. Όμως, προς έκπληξή του, μέσα στο σπίτι συναντά την κόρη της οικογένειας, μια βαριά άρρωστη και ετοιμοθάνατη κοπέλα και έτσι γεννιέται ένας έρωτας που θα διασχίσει τον χρόνο. 

Έχει μια γλυκύτητα η ταινία αυτή, καθώς και μια παιδική ματιά που την κάνει να φαντάζει σαν ένα αθώο παραμύθι. Δυστυχώς, όμως, ο παραγωγός Ακίβα Γκόλντσμαν, στην πρώτη του κινηματογραφική σκηνοθετική απόπειρα, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Δεν έχει τον έλεγχο του υλικού του, με αποτέλεσμα η ταινία να μένει μετέωρη σε πολλά σημεία και με αμήχανες ερμηνείες που κάποιες φορές αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας. Είναι, όμως, η ιστορία αυτή καθ' εαυτή που εντυπωσιάζει και κερδίζει τις εντυπώσεις, παρά τις αδυναμίες της κινηματογράφησης. με αποτέλεσμα να προσφέρει μια ανάλαφρη και τρυφερή ψυχαγωγία, μολονότι γνωρίζεις πως αυτό που βλέπεις είχε τη δυνατότητα να είναι πολύ καλύτερο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)